Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

De Lijn vervoerde vorig jaar gemiddeld 62 procent minder reizigers

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar van maart tot en met december gemiddeld 62 procent minder reizigers vervoerd dan in dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Stephanie D'Hose.

9 reacties

 • Mirzada Ghulam

  3 maanden geleden
  Geen controle meer word uitgevoerd bij de lijn .Denken de mensen dat de lijn gratis is geworden.Het gaat zelfs zo ver dat eens men brussel in rijd men de reizigers van de stib/mivb op onze bus krijgen omdat ze weten dat ze gratis mee kunnen rijden . 6 op 10 scant zijn abonnement niet dat hoefd niet denken zij .
 • Bill Vandevoorde

  3 maanden geleden
  Dit (corona) jaar 6 m-tickets gehad die na een jaar vervallen waren, kan je al beter een taxi nemen. Nooit meer!
 • Patrick De Smet

  3 maanden geleden
  Aangezien er sinds de corana is begonnen geen controle meer word uitgevoerd bij de lijn denken de mensen dat de lijn gratis is geworden.Het gaat zelfs zo ver dat eens men brussel in rijd men de reizigers van de stib/mivb op onze bus krijgen omdat ze weten dat ze gratis mee kunnen rijden want bij de brusselse vervoermaatschappij worden er nog wel controles gedaan
 • Marc Vandevelde

  3 maanden geleden
  Geen controles, dus niemand scant nog. Dus minder reizigers op de bus(zogezegd)
 • paul geerts

  3 maanden geleden
  Bijna niet te geloven, sedert de uitbraak van de corona geen controle meer gezien, het lijkt er veelal op dat het openbaar vervoer al gedurende gans die tijd gratis is, dat is wat ik zowat vaststel, ga ook geen rittenkaart meer kopen.
 1. Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaatregelen ook in beroep afgewezen
  4

  Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaat­re­ge­len ook in beroep afgewezen

  Het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is nu ook door het Brusselse hof van beroep afgewezen. Volgens het hof van beroep is de zaak niet langer hoogdringend en tonen de eisers, gelet op de tussengekomen versoepelingen, niet meer aan dat ze persoonlijk en concreet geraakt worden door de maatregelen. Dat meldt de persmagistraat van het hof van beroep. Een eerder kort geding, uitgaand van een deel van dezelfde groep mensen, werd ook afgewezen, zowel door de kortgedingrechter als door het hof van beroep.
 2. Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”
  43

  Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  ‘Zorg dat dit de laatste pandemie is.’ Dat is de titel van een rapport dat een panel van experten opstelde in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en waarin een vernietigende evaluatie gemaakt wordt van de manier waarop de coronapandemie wereldwijd werd aangepakt. Het panel geeft ook een reeks aanbevelingen om een nieuwe pandemie te voorkomen. En dat is wel degelijk mogelijk, volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) “Met wat er aanbevolen wordt, moet het in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”, zei hij in Terzake op Canvas.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas