BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Lijn houdt been stijf en stopt niet meer aan Brussel-Noord, ook MIVB verplaatst haltes

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van De Lijn over de precaire situatie aan het Brusselse Noordstation is afgelopen. De vervoersmaatschappij dringt er bij de bevoegde overheid nogmaals op aan om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Voorlopig zullen de bussen van De Lijn Brussel-Noord niet meer bedienen. Dat zegt woordvoerder Tom Van de Vreken, die eraan toevoegt dat de reizigers die normaal gezien aan het Noordstation in- of uitstappen in de directe omgeving een alternatief vinden. Ook MIVB neemt gelijkaardige maatregelen.

20 reacties

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Dit is toch de ongekeerde wereld nietwaar? Waarom grijpt hier niemand in? Waarom betalen wij belastingen en we kunnen zelfs nog niet onze stations gebruiken? Wat is het volgende? Migranten die kerken en gemeentehuizen bezetten? Waar blijft nu de politiek? Maggie ging het toch opkuizen, de rommel van Francken? Ongelooflijk, de onbestuurbaarheid van dit land.
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Wat maken ze ons wijs??? Er zijn daar geen ziektes aanwezig??? Wat vinden ze eraan om de bevolking voor te liegen en blijven liegen???? Ze pikken er af en toe een migrant uit.....ze worden zelfs niet wekelijks medisch gecontroleerd!!! En gebeurd er bloedafname???? ik vrees van niet, ze weigeren dit. En btw wie betaalt deze onderzoeken????
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  "Wel, waar blijven al die migranten?” orakelde Almaci ; wat een kinderpraat. De sLinkse media willen er niet meer over rapporteren sinds N-VA van de post werd uitgestoten. Het is ver gekomen als de vakbonden het wanbeleid met de immigranten in het Noordstation in het nieuws moeten brengen. De burgers voorliegen kunnen ze bij Groen ook al als de beste.
 • Johan Goovaerts

  2 jaar geleden
  Groot gelijk hebben ze de buschauffeurs . Ze moeten hun gezondheid niet opstel zetten.
 • Janna Boonstra

  2 jaar geleden
  Met dank aan de slappe politiek.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.