Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

De Lijn-abonnees scannen abonnement gemiddeld 21 keer per maand

Wie een abonnement heeft bij De Lijn, scant dat maandelijks gemiddeld 21 keer. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V). Omdat nog niet iedere abonnee zijn abonnement inscant bij het opstappen, is het cijfer wellicht een onderschatting van het werkelijke gebruik.

6 reacties

  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Paul Bervoets, dan neemt ge geen abo . Dan hebt ge 2 opties: de goeie Vlaming koopt zijn ticket ter plaatse (geen probleem met privacy, of ge rijdt zwart (nog minder probleem met privacy).
  • raf janssens

    3 jaar geleden
    Boerenlogica die misschien nuttig is voor de rekenwonders bij de Lijn. Wie een abonnement heeft om te gaan werken werkt gemiddeld 220 dagen per jaar (studenten minder dan 160). Heen en terug is normaal 440 ritten, - een minderheid die 2 bussen/trams pakt 880 (nooit ziek en altijd openbaar vervoer). Gedeeld door 12 maanden is maximaal tussen 27 (studenten), 35 en 70 ritten per maand.
  • Bart Spruyt

    3 jaar geleden
    En hoeveel hiervan zijn abonnees die de volle pot betalen en hoeveel betalen minder an 60 euro per jaar? Groot verschil tussen mensen die woon-werkverkeer dagdagelijks doen(wat 20 werkdagen zijn, dus 40 keer scannen), en zij die voor 50tal euro/jaar(leefloon en gepensioneerden) die maar 1 keer per week reizen naar de markt.
  • Paul Bervoets

    3 jaar geleden
    Je betaald een abonnement - en dan een boete omdat je niet gescand hebt, dus nog meer betalen. En wat met privacy?
  • Ben Vandevenne

    3 jaar geleden
    In Nederland is het de gewoonte dat je altijd scant bij het in- en uitstappen. Iedereen doet dat daar, hier is het weer een probleem. Moet wel gezegd worden dat het regelmatig omgeroepen wordt zodat mensen het niet vergeten.
  1. Jean (77) en Suzanna (75) moeten hun vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”
    PREMIUM
    48

    Jean (77) en Suzanna (75) moeten hun vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”

    Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje.”
    Herent
  2. “Ze zijn ons vergeten”: meer dan anderhalf jaar na overstromingen kampt Verviers nog altijd met kapotte riolen

    “Ze zijn ons vergeten”: meer dan anderhalf jaar na overstro­min­gen kampt Verviers nog altijd met kapotte riolen

    Op 14 en 15 juli 2021 lieten extreem zware regenval en daaropvolgende overstromingen een spoor van vernieling na in grote delen van Wallonië. Nu, meer dan anderhalf jaar later, zijn de riolen in de Luikse stad Verviers nog steeds niet hersteld. Door een dispuut tussen het stadsbestuur en de openbare watermaatschappij zijn de wegenwerken in de stad stilgelegd, en dat tot groot ongenoegen van de inwoners.