Eugene Haesaerts van restaurant Ciro’s in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eugene Haesaerts van restaurant Ciro’s in Antwerpen. © Wouter Van Vooren

“De lat voor sollicitanten ligt tegenwoordig tien centimeter onder de grond”: werkgevers hebben de grootste moeite personeel te vinden

Er is een probleem waar bijna elke werkgever van wakker ligt: het nijpend tekort aan werkkrachten. Nog nooit hadden ze het zo moeilijk om personeel te vinden. 

146 reacties

 • Vera Court

  1 maand geleden
  Amai werkgevers willen iemand van 30 jaar met 40 jaar ervaring en staartloos van 1600 euro. Overheid is slechtst e sector om in te werken daar denken ze dat ze zich alles kunnen permitteren hè Farys en A WV
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Werk in eigen streek hebben is belangrijker dan wat meer verdienen om dan je auto te moeten verslijten of uren onderweg te moeten pendelen.
 • edwig Impen

  1 maand geleden
  Als werkgever durven beweren dat er zich niemand voor een job aanbiedt? Zeg dan de waarheid en die is dat er kandidaten genoeg zijn maar de werkgever ze geen kans geeft.
 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Veel belangrijker dan de verloning, is de waardering en de menselijke behandeling op de werkvloer. Werknemers willen niet meer behandeld worden als galeislaven. I.p.v. dat de WN op hun knieën moeten smeken voor een job: "Mag ik komen werken in uw fantastisch bedrijf, aub?", moeten nu eens de WG nederig op hun knieën vragen aan de sollicitanten: "Kom aub bij ons werken. We hebben dringend mensen nodig zoals u. Dank u wel!". En dat is maar net! Zo moét het.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Je hebt bedrijven die goed aangeschreven staan, waar vrijwel geen personeel verloop is en de meesten er al hun hele leven werken. Dan heb je de duivenkoten zoals ze in de volksmond genoemd worden, een hele dag uw kloten afdraaien voor een aalmoes, veel uren kloppen, vuil of gevaarlijk werk.