De top-3 van de Samen-lijst: kopman Wouter Van Besien (m.), onafhankelijke Jinnih Beels (l.) en sp.a'er Tom Meeuws (r.).
Volledig scherm
De top-3 van de Samen-lijst: kopman Wouter Van Besien (m.), onafhankelijke Jinnih Beels (l.) en sp.a'er Tom Meeuws (r.). © BELGA

De krantencommentaren over ‘Samen’: "Ze zijn talrijk, de Antwerpse socialistische coryfeeën die zich vandaag omdraaien in hun graf"

Zowat alle Vlaamse kranten gaan vandaag door op de crisis bij Samen. De teneur is overal gelijk: vooral sp.a komt fel beschadigd uit de affaire, maar ook Groen lijdt.

7 reacties

 • Jack Coolman

  5 jaar geleden
  Een geroutineerde vent die Segers. Precies meneer Soleil.
 • FRANS DE ROUCK

  5 jaar geleden
  De affaire Meeuws bij de Lijn werd zij het beperkt vermeld in de Standaard tentijde van zijn opstap of beter gezegd zijn ontslag. Waar bleef Het Laatste Nieuws toen met zijn berichtgeving? Nochtans dient het gezegd dat Jan Segers uiterst scherp uit de hoek kan komen en een standpunt durft innemen. Maar hier in de zaak De Lijn is hij wel tekort geschoten.
 • Carl Suls

  5 jaar geleden
  en toch is ook dit weer de smerige schuld van de N-VA. Van gekleurde berichtgeving gesproken. Triestig Jan Segers.
 • Peter Van Dooren

  5 jaar geleden
  Je moet maar durven de schuld op anderen te schuiven ... wie knoeide er? Wie begon met lastercampagnes en klachten indienen tegen het stadsbestuur omdat ze naar een receptie gingen op uitnodiging?!?! Idd Tom Meeus himself en die boemerang komt nu terug in zijn gezicht! Maar zo kennen we links door de geschiedenis met hun calimero syndroom.
 • jenny charels

  5 jaar geleden
  In Antwerpen : de sossen onder de kiesdrempel en Van Besien is een zwakkeling die absoluut niet de kwaliteiten heeft om te besturen.
 1. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?
  192

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, had het al meteen over “stampen op werklozen”. In de peiling van Joe schaarde 90 procent van de deelnemende luisteraars zich wél achter het voorstel van CD&V. Wat denk jij? Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt?
 1. Nieuwe vragen over Tom Meeuws (sp.a): project van 150.000 euro voor bevriend groen-militant
  PREMIUM

  Nieuwe vragen over Tom Meeuws (sp.a): project van 150.000 euro voor bevriend groen-militant

  Dacht Tom Meeuws (sp.a) aanvankelijk de vlucht vooruit te kiezen door zijn ontslag in te dienen als socialistisch boegbeeld van Samen? Feit is dat uw krant hem 's middags confronteerde met een nieuwe, omstreden factuur uit z'n periode als directeur van De Lijn Antwerpen. Deze keer ging het om 150.000 euro voor een pilootproject dat hij zonder overleg met zijn raad van bestuur toewees aan een bevriende relatie: de voorzitter van Groen Senioren Antwerpen.