Zakia Khattabi (Ecolo) tijdens de eedaflegging van de regering De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Zakia Khattabi (Ecolo) tijdens de eedaflegging van de regering De Croo. © Photo News

De koolstoftaks van Khattabi legt verdeeldheid bloot binnen regering-De Croo

De koolstoftaks van klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo) deed de liberalen snel steigeren en legt zo bloot dat het groepsgevoel in de regering-De Croo precair is. N-VA ziet er als federale oppositiepartij een lekkere brok in, maar botst op haar eigen beleid in Vlaanderen. 

59 reacties

 • Mireille Vergauwen

  3 weken geleden
  Wisten we al vanaf de eerste dag met ecolo en groen. Met dank aan de liberalen die groen er bij lieten, dan moeten de liberalen niet zeuren nu. Belastingen betalen we hier genoeg, belastingen betaal je ook voor zaken waarvan je persoonlijk niets aan hebt maar dat hoort erbij. Solidariteit moet er zijn, maar dit kan niet!
 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  De vuilen taks van Groen komt boven water.
 • robby van ballaert

  3 weken geleden
  Ge kunt misschien wa centjes gaan halen kaouakibi? Hopelijk worden deze dingen niet vergeten bij de volgende verkiezingen.
 • nico vets

  3 weken geleden
  Weer een niet Belg die baas kan spelen in dit land,zielig.Enkele echte natuurlijke Belgen zouden hier in de regering moeten zitten.
 • luc Vekens

  3 weken geleden
  Hopelijk worden de houtkachels zwaar belast. En dit met controles op open haarden en houtkachels. Die open haarden en houtkachels moest men verbieden. Men kan geen venster meer openzetten, en de stank komt binnen langs rolkasten en spleten.
 1. Klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo) wil snel koolstoftaks invoeren: “Groene fiscaliteit kan verschillende vormen aannemen”
  Politiek

  Klimaatmi­nis­ter Zakia Khattabi (Ecolo) wil snel koolstof­taks invoeren: “Groene fiscali­teit kan verschil­len­de vormen aannemen”

  Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wil “onmiddellijk” werk maken van een koolstoftaks. Dat schrijft ze in het ontwerp van haar beleidsnota waar De Morgen vandaag over bericht. Oppositiepartij N-VA vreest voor een platte extra belasting, maar ook binnen de meerderheid is niet iedereen mee. “De MR is niet gewonnen voor een Belgische koolstoftaks”, zei MR-Kamerlid Christophe Bombled vlakaf tijdens de bespreking van de beleidsverklaring in Commissie. Volgens Khattabi zal nieuwe groene fiscaliteit er komen binnen een “globale fiscale hervorming” en kan die “verschillende vormen aannemen”.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht