De politie staat bij een pand in het centrum van het Zeeuwse dorp Koudekerke. Er zou een verband zijn met de zaak-Dean.
Volledig scherm
De politie staat bij een pand in het centrum van het Zeeuwse dorp Koudekerke. Er zou een verband zijn met de zaak-Dean. © Provicom

De Kock officieel verdacht van betrokkenheid bij dood Dean, recent contact in Nederland ondervraagd

Dave De Kock (34) wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van Dean Verberckmoes (4). Het lichaam van de kleuter werd uiteindelijk op basis van zijn aanwijzingen gevonden, bevestigt de Nederlandse politie. In het Nederlandse Koudekerke is de bewoner ondervraagd van een huis waar De Kock zaterdag langs geweest is. Mogelijk gaat het om een ex-gedetineerde waar hij samen mee opgesloten zat. 

  1. Veroordeelde kindermisbruiker van ‘Most Wanted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”
    Play
    Brugge

    Veroordeel­de kindermis­brui­ker van ‘Most Wan­ted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”

    De 54-jarige Rony Van Weyenberg uit Brugge, veroordeeld wegens verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, is dinsdagavond opgepakt. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De arrestatie gebeurde in Heerle (in de buurt van Roosendaal) en dus niet op Ibiza, waar de man zelf verklaarde te verblijven. Van Weyenberg kon opgepakt worden dankzij een tip via de ‘Most Wanted’-lijst, meldt de politie.