Als minister van Binnenlandse Zaken staat Annelies Verlinden (CD&V) in voor het koninklijk besluit dat de sluiting van de cultuursector regelt. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Als minister van Binnenlandse Zaken staat Annelies Verlinden (CD&V) in voor het koninklijk besluit dat de sluiting van de cultuursector regelt. Archiefbeeld. © BELGA

De klok wordt teruggedraaid, cultuursector mag weer open: Overlegcomité "in de loop van de dag" bijeen

Nadat de Raad van State gisteren de sluiting van de cultuursector schorste, draait de politiek vandaag de klok terug: de sector mag weer open. Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten komt in de loop van de dag elektronisch samen over de heropening van de cultuursector. Eerst moet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een ontwerp van koninklijk besluit klaar hebben, valt te horen in regeringskringen. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens blikt vooruit bij HLN LIVE.

125 reacties

 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  De ruggengraat van vivaldi...onbestaande.
 • Moniek Smets

  1 jaar geleden
  Man man man misèrie miserie ,dat is het enige dat ge kunt zeggen over onze politiekers en die zijn nu allemaal lekker op vakantie.
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Vivaldi ishier mooi te kakken gezet. Zij besilsten als goden op de Olympus. Niet dus. Hopelijk denken ze in de toekomst beter na maar daar vrees ik voor als ik het niveau van de doorsnee politieker zie. Maar ze schitteren vooral door hun afwezigheid, niet, Mr Jambon , De Croo en anderen...
 • boudewijn schepers

  1 jaar geleden
  Deze regering zou beter de eer aan zichtzelf laten en ontslag nemen zowel Vlaams al Federaal
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Dat het voor vele ondernemingen maar geen vergiftigd geschenk is. Ze mogen dan wel openen, maar door de beperkingen is het niet rendabel maar krijgen ze toch geen subsidies. Dan zijn ze eraan voor de moeite.