RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

De keuze is aan u: een fikse boete betalen of deze verklikker onder het dashboard

Politierechters in ons land laten wegpiraten vanaf september kiezen: ofwel betalen ze hun boete, ofwel krijgen ze een verklikker in de auto. Die registreert voortdurend hoe snel iemand rijdt en stuurt die data door. Niet naar de politie, wel naar VIAS, het verkeersinstituut. Zij gaan met de overtreder in gesprek.

57 reacties

 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  het moet alleen maar bij de aankoop zoveel mogelijk verdeeld worden,het geld hé.voor de rest,pfff
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Die hardrijders gaan dan met de auto van hun vrouw of vriend rijden die zelf even gek is. Terwijl dat doosje aan 't kletsen is met de overheid kunnen die hardrijders lekker andere mensen omver rijden. Plus dat ge elk computersysteem kun hacken.
 • jef Bastieans

  3 jaar geleden
  Zet gewoon een een telsyste die de boetes optelt en automatisch van hun loon afhoudt. Toch winwin voor iedereen
 • stan mestach

  3 jaar geleden
  wat een onzin 2de keer gepakt auto afnemen en rijbewijs en verplicht tijdje meelopen op de afdeling ongevallen misschien dat ze dan wat slimmer worden en begrens alle autos op130 dat zal al veel voorkomen maar daar zijn pollitici te laf voor
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  3 jaar geleden
  mooi idee, maar veel van de onderstaande reactie berusten wel op waarheid. Ik ben eerder voorstander van een verplicht alcoholslot! Bovendien zijn er ook veel zones waar de snelheidsbeperking lichtjes overdreven is... 4-baansvak gescheiden door een middenberm en dan een bord 50 ernaast???!!!