Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

De impact van corona op mensen in armoede: "Sommigen zaten tijdens crisis op cruiseschip, anderen waren aan het verdrinken”

"Veel mensen die het al moeilijk hadden, hebben het door de coronacrisis nog moeilijker gekregen". Dat heeft Nicolas Van Praet, coördinator van het Netwerk tegen Armoede, vandaag gezegd in de coronacommissie van het Vlaams Parlement. Armoedeorganisaties willen dat de Vlaamse regering bovenop haar relanceplan werk maakt van zeven ambities rond armoedebestrijding. Die gaan van "inkomensversterkende maatregelen" en extra sociale woningen tot het dichten van de digitale kloof. 

7 reacties

 • Emi Hergersberg

  4 maanden geleden
  Vooreerst : doe iets aan de bevolkingsdichtheid aub : als ge al moeilijk voor uzelf kunt zorgen, zet dan geen kinderen op de wereld om in armoede te komen. Wat "échte" IS armoede trouwens ? Men kan net als in Duitsland de BTW verlagen, of alle consumptieprijzen bevriezen om het voor de gewone mensen betaalbaar te houden.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Armoede heeft vaak te maken met het al lang niet meer aankunnen van de moderne uitdagingen. Het hoeft toch niet veel te kosten om in een wijk daar aan tegemoet te komen ? Ik heb een printer (Frans platteland) en druk of scan of kopieer regelmatig van alles administratief af voor mensen. Die mensen kunnen niet meer switchen.
 • Jean Leemans

  4 maanden geleden
  Inkomens versterkende maatregelen...tot hiertoe enkel het omgekeerde gezien!
 • hugo van der speeten

  4 maanden geleden
  Inkomen verhogen helpt niet integendeel,meer begeleiding zou de norm moeten zijn .
 • Jean-Paul Van der Borght

  4 maanden geleden
  inkomensversterkende maatregelen wie gaat dat betalen de gepensioneerden met hun sterke schouders
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph