Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

De impact van corona op mensen in armoede: "Sommigen zaten tijdens crisis op cruiseschip, anderen waren aan het verdrinken”

"Veel mensen die het al moeilijk hadden, hebben het door de coronacrisis nog moeilijker gekregen". Dat heeft Nicolas Van Praet, coördinator van het Netwerk tegen Armoede, vandaag gezegd in de coronacommissie van het Vlaams Parlement. Armoedeorganisaties willen dat de Vlaamse regering bovenop haar relanceplan werk maakt van zeven ambities rond armoedebestrijding. Die gaan van "inkomensversterkende maatregelen" en extra sociale woningen tot het dichten van de digitale kloof. 

7 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Vooreerst : doe iets aan de bevolkingsdichtheid aub : als ge al moeilijk voor uzelf kunt zorgen, zet dan geen kinderen op de wereld om in armoede te komen. Wat "échte" IS armoede trouwens ? Men kan net als in Duitsland de BTW verlagen, of alle consumptieprijzen bevriezen om het voor de gewone mensen betaalbaar te houden.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Armoede heeft vaak te maken met het al lang niet meer aankunnen van de moderne uitdagingen. Het hoeft toch niet veel te kosten om in een wijk daar aan tegemoet te komen ? Ik heb een printer (Frans platteland) en druk of scan of kopieer regelmatig van alles administratief af voor mensen. Die mensen kunnen niet meer switchen.
 • Jean Leemans

  2 jaar geleden
  Inkomens versterkende maatregelen...tot hiertoe enkel het omgekeerde gezien!
 • hugo van der speeten

  2 jaar geleden
  Inkomen verhogen helpt niet integendeel,meer begeleiding zou de norm moeten zijn .
 • Jean-Paul Van der Borght

  2 jaar geleden
  inkomensversterkende maatregelen wie gaat dat betalen de gepensioneerden met hun sterke schouders
 1. Zitting terreurproces tijd geschorst nadat verdachte zegt “gewurgd” te zijn geweest in gevangenis, beschuldigden verlaten uit protest de rechtszaal
  Play

  Zitting terreurpro­ces tijd geschorst nadat verdachte zegt “gewurgd” te zijn geweest in gevangenis, beschuldig­den verlaten uit protest de rechtszaal

  De vierde procesdag rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel is vanochtend meteen gestart met een schorsing van de zitting. Beschuldigde Ali El Haddad Asufi zegt het slachtoffer te zijn geworden van politiegeweld. “Mijn cliënt is deze ochtend zo zwaar gewurgd in de gevangenis dat hij het bewustzijn verloor”, zei zijn advocaat Jonathan De Taye. Daarop schorste de voorzitter van het hof van assisen de zitting zodat een arts de man kon onderzoeken. De wetsdokter stelde vast dat El Haddad Asufi effectief verwondingen vertoonde die “in overeenstemming” waren met zijn verklaringen, maar dat ze niet van die aard waren dat hij het proces niet verder kon volgen. Intussen kan de zitting hervatten, maar dat gebeurt zonder beschuldigden in de box. El Haddad Asufi heeft de rechtszaal verlaten, zes andere beschuldigden volgden uit protest zijn voorbeeld.