Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Chiro Tijl Zemst

De horrorzomer van de jeugdbeweging: al meer dan 120 kampen vroegtijdig gestopt door waterellende of corona

Al zeker 123 jeugdverenigingen moesten hun kamp vroegtijdig stopzetten omwille van de waterellende of door corona-uitbraken. De Chiro is het hardst getroffen. “Hoe 18-jarigen evacuaties in goede banen hebben geleid zonder gewonden, is ongelofelijk. En die ‘overwinning’ zeg maar, is de troost waar velen zich nu aan optrekken.”

 1. Staatssecretaris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Staatsse­cre­ta­ris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?