Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

De herfstvakantie verlengd: wat nu met de kinderopvang? En 10 andere belangrijke vragen beantwoord

Hoera! Vreugdedansje. Wie schoolkinderen heeft, herkent het tafereel van zondagavond bij het ‘goede nieuws’ van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wellicht wel. De herfstvakantie wordt ook in Vlaanderen verlengd, tot en met 11 november. Maar de mededeling van de minister deed ouders ook massaal in het haar krabben, zo blijkt uit de zowat 1.500 vragen die wij van u ontvingen. Is dit extra vakantie, of moet er aan afstandsonderwijs worden gedaan? Wanneer komt er duidelijkheid over de  sportkampen? En hoe zeker is dat de scholen op 12 november opnieuw openen?

26 reacties

 • Patrick Van bouwel

  2 jaar geleden
  Nu de horeca dicht is blijven de cijfers stijgen. Het ligt zeker niet aan de horeca
 • Linda D'Haese

  2 jaar geleden
  Nu gaan ze aan iedereen strenge maatregels opleggen maar dit doen ze zodat de elite met kerst en nieuwjaar op ski verlof zouden kunnen gaan en om ons dan bij terugkeer opnieuw komen te besmetten zoals met het zomer verlof 
 • Monique Verschueren

  2 jaar geleden
  Ze kunnen misschien al de kinderen die geen opvang hebben naar het ministerie doen en dan kunnen de ministers er op passen hebben die ook eens iets te doen buiten hun zakken te vullen 
 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  Als we in de zomer vervroegd op vakantie wilde vonden we reden genoeg om onze kinderen uit de school te houden !!!!
 • Etienne De Bondt

  2 jaar geleden
  Moet dat echt  10,50 € per kind per dag kosten? Als ge twee kinderen in de opvang moet doen voor die twee dagen, daar moet een doorsnee mens een ganse dag voor werken.
 1. Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”

  Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootou­ders niet in voor opvang kleinkinde­ren”

  Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië", zo verklaarde hij op Radio 1 en Qmusic.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.