Het iconische beeld van Marguerite della Faille, op donderdag 15 juli in de Rue Garde-Dieu in Angleur. De wanhoop staat af te lezen van haar gezicht. "Mijn papa heeft ons altijd gezegd: ‘Als er iets ergs gebeurt, schreeuw niet, maar reagéér.’"
Volledig scherm
PREMIUM
Het iconische beeld van Marguerite della Faille, op donderdag 15 juli in de Rue Garde-Dieu in Angleur. De wanhoop staat af te lezen van haar gezicht. "Mijn papa heeft ons altijd gezegd: ‘Als er iets ergs gebeurt, schreeuw niet, maar reagéér.’" © BELGA/Joel Hoylaerts / Photo News

De heldin die 5 uur lang watersnoodslachtoffers evacueerde in Angleur bij Luik: “Ik deed gewoon wat ik vond dat ik moest doen”

Een iconisch beeld uit het overstroomde Angleur bij Luik, dat nog altijd op het netvlies plakt: het meisje met de ietwat verwilderde blik en opgeheven vuisten, tot aan de schouders in water vol wrakhout en puin. Wat dééd ze daar? Blijkt dat Marguerite della Faille (20) vijf uur lang inwoners heeft geëvacueerd en daarmee mogelijk mensenlevens redde. “Zonder nadenken heb ik mijn schoenen en mijn pull uitgetrokken en ben ik, in een fractie van een seconde, recht dat water in gelopen.”

  1. Magnette wil gratis openbaar vervoer, maar vangt meteen bot
    16

    Magnette wil gratis openbaar vervoer, maar vangt meteen bot

    Een nieuwe dag, een nieuw duur idee van de PS, zo leek het wel de afgelopen week. Na de vraag van PS-staatssecretaris Thomas Dermine voor 600 miljoen federaal geld voor de heropbouw van Wallonië en het voorstel van vicepremier van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om mensen die zelf ontslag nemen ook een uitkering te geven, pleitte voorzitter Paul Magnette er dit weekend voor om het openbaar vervoer volledig gratis te maken. Kostprijs: 700 miljoen. Maar de liberalen lachten zijn voorstel meteen weg.