belga
Volledig scherm
© belga

De Gucht pleit voor integrale financiële drooglegging Syriëstrijders

Open Vld-senator Jean-Jacques De Gucht pleit naar Nederlands voorbeeld voor een wet die een integrale financiële drooglegging beoogt van alle Syriëstrijders en gewelddadige extremisten om verdere terroristische aanslagen te vermijden. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon toont zich in antwoord op een schriftelijke vraag van De Gucht alvast positief over het Nederlandse initiatief.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Francken wil zwaar criminele vreemdelingen makkelijker kunnen uitwijzen, ook als ze hier geboren zijn
  Play
  Video

  Francken wil zwaar criminele vreemdelin­gen makkelij­ker kunnen uitwijzen, ook als ze hier geboren zijn

  De Kamercommissie Binnenlandse Zaken besprak vandaag een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken dat het uitwijzen van zwaar criminele vreemdelingen makkelijker moet maken. Ook buitenlanders die hier geboren zijn zullen volgens dat ontwerp uitgewezen kunnen worden. Het ontwerp schept een wettelijk kader om sneller en efficiënter het verblijfsrecht van criminele vreemdelingen in te trekken. Doel is de betrokkenen snel naar hun land van herkomst te kunnen uitwijzen.
 3. Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeelden: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”
  PREMIUM

  Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeel­den: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”

  Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen - al staat ze niet op haar hoogtepunt. De Vlaamse Vivaldi-partijen blijven kabbelen rond de 11 à 12%. Open Vld kan het feit dat ze de populairste politicus levert niet verzilveren, maar dat evengoed voor Vooruit. “Die bonus moet je pas uitspelen tegen de verkiezingen", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.