EPA
Volledig scherm
© EPA

De Gucht: "Francken kan niet aanblijven"

Gewezen minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) vindt dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moet opstappen. Dat schrijft hij vandaag in zijn column in uw krant, na getuigenissen over martelpraktijken op Soedanezen die vanuit België werden teruggestuurd naar hun land.

621 reacties

 • Erik Claessens

  4 jaar geleden
  Onbewezen verhalen zijn er om iemand te kielhalen. Het is hetzelfde met de metoo-toestanden.
 • Marc Diels

  4 jaar geleden
  als je u job doet moet je de persoon niet bekriteseren er zijn al genoeg illegalen en vreemden in Belgie die de gemeenschap een hoop geld kosten het wordt tijd dat daar iets aan gedaan word
 • Michael van Gemert

  4 jaar geleden
  Was het al vergeten als gij had gezwegen klucht
 • Philip Smits

  4 jaar geleden
  De heilige man spreekt. De Gucht is van geen kleintje vervaard, het ene schandaal na het andere moet toegedekt worden van deze man én zijn vrouw. Roep naar een ander en de aandacht is weg van jezelf.
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  Yep, alle andere partijen ruiken weer een "postje" voor iemand van hun. Waarom deze grootste fraudeur van Belgie weer zijn bek opendoet is voor mij een raadsel.
 1. Premier Michel wil geen Soedanezen terugsturen zolang onderzoek naar folteringen loopt, Francken misnoegd

  Premier Michel wil geen Soedanezen terugstu­ren zolang onderzoek naar folterin­gen loopt, Francken misnoegd

  Er zullen geen Soedanezen in illegaal verblijf meer worden teruggestuurd naar hun land van herkomst zolang het onderzoek naar de mogelijke folteringen van eerder gerepatrieerde Soedanezen geen duidelijkheid heeft verschaft. Dat heeft premier Charles Michel in de Kamer verklaard. Theo Francken (N-VA) reageerde eerder vandaag gepikeerd op de uitspraken van premier Michel, die gisteravond zei dat repatriëringen naar Soedan tot eind januari zijn opgeschort.
 2. Eric Van Rompuy zeer hard voor N-VA en Francken: "De premier heeft hem al paar keer moeten terugfluiten, maar die man trekt er zich niets van aan"

  Eric Van Rompuy zeer hard voor N-VA en Francken: "De premier heeft hem al paar keer moeten terugflui­ten, maar die man trekt er zich niets van aan"

  Straffe taal van CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy in 'De Ochtend' op Radio 1. Daar werd hem gevraagd naar zijn visie over het Zomerakkoord en de teruggestuurde Soedanezen die in eigen land gefolterd zijn. Vooral staatssecretaris Theo Francken (N-VA) moest incasseren. "Wat Francken doet: not in my name. De premier heeft hem al een paar keer moeten terugfluiten, maar die man trekt er zich niets van aan."
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.