EPA
Volledig scherm
© EPA

De Gucht: "Francken kan niet aanblijven"

Gewezen minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) vindt dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moet opstappen. Dat schrijft hij vandaag in zijn column in uw krant, na getuigenissen over martelpraktijken op Soedanezen die vanuit België werden teruggestuurd naar hun land.

621 reacties

 • Erik Claessens

  5 jaar geleden
  Onbewezen verhalen zijn er om iemand te kielhalen. Het is hetzelfde met de metoo-toestanden.
 • Marc Diels

  5 jaar geleden
  als je u job doet moet je de persoon niet bekriteseren er zijn al genoeg illegalen en vreemden in Belgie die de gemeenschap een hoop geld kosten het wordt tijd dat daar iets aan gedaan word
 • Michael van Gemert

  5 jaar geleden
  Was het al vergeten als gij had gezwegen klucht
 • Philip Smits

  5 jaar geleden
  De heilige man spreekt. De Gucht is van geen kleintje vervaard, het ene schandaal na het andere moet toegedekt worden van deze man én zijn vrouw. Roep naar een ander en de aandacht is weg van jezelf.
 • Ronny Biesen

  5 jaar geleden
  Yep, alle andere partijen ruiken weer een "postje" voor iemand van hun. Waarom deze grootste fraudeur van Belgie weer zijn bek opendoet is voor mij een raadsel.
 1. Eric Van Rompuy zeer hard voor N-VA en Francken: "De premier heeft hem al paar keer moeten terugfluiten, maar die man trekt er zich niets van aan"

  Eric Van Rompuy zeer hard voor N-VA en Francken: "De premier heeft hem al paar keer moeten terugflui­ten, maar die man trekt er zich niets van aan"

  Straffe taal van CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy in 'De Ochtend' op Radio 1. Daar werd hem gevraagd naar zijn visie over het Zomerakkoord en de teruggestuurde Soedanezen die in eigen land gefolterd zijn. Vooral staatssecretaris Theo Francken (N-VA) moest incasseren. "Wat Francken doet: not in my name. De premier heeft hem al een paar keer moeten terugfluiten, maar die man trekt er zich niets van aan."
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?