Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit).
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit). © Tessa Kraan/BELGA

DE GROTE PEILING. Vooruit scoort historisch hoog, Vlaams Belang wordt nipt de grootste partij van Vlaanderen

Als het zondag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang met 21,6% nipt de grootste partij zijn. N-VA volgt met 21,5% op zeer korte afstand. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. Vooruit schiet naar 16,8% en CD&V duikt onder de symbolische grens van 10%. Bart De Wever (N-VA) blijft de populairste politicus.

151 reacties

 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  Van de trado's krijgen we alleen maar woorden zonder daden, net als van het VB -die trouwens ook niet wil regeren te zien aan hun extreme houdingen. N-VA is de betrouwbaarste partij. Maar alleen kan ze het niet, zeker niet federaal. Dus moet de kiezer een duidelijk signaal geven zodat de andere weinig in de pap te brokken hebben.
 • Hubert Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Ik zal alvast extreem gaan stemmen nu de trado's voor de zoveelste maal hun extreme onkunde bewijzen. Structureel moeten de dingen veranderen !
 • Dirk Vanmenklten

  2 maanden geleden
  Vreemde is dat toch, hebben de mensen nu nog steed sniet door dat de trado partijen ons enkel in onze zakken zitten en nekel aan Voka en consoorten denke zoals Nva, Cdnc,Ovld etc en dan de Spa die staan tegenwoordig voor de "Sociale gevallen" die staan niet meer voor het werkende volk. Momenteel is er geen enkele partij die voor het werkende volk is
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  dus wat Vlaanderen betreft mag Vivaldi aan blijven
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  Neem de partijen hun dotaties af. Dat ze wat meer hun job doen ipv elkander de duivel aan te doen.
 1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  45

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.