De federale regering met premier Alexander De Croo
Volledig scherm
De federale regering met premier Alexander De Croo © Photo News

DE GROTE PEILING. Vlaams Belang zakt maar blijft de grootste partij

Met 23,6 procent blijft Vlaams Belang afgetekend de grootste partij van Vlaanderen, al scoort ze iets minder dan bij de vorige peilingen. N-VA volgt met 20 procent. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. CD&V wipt over sp.a en mag zich opnieuw de derde Vlaamse partij noemen - al blijft ze onder haar verkiezingsresultaat.

241 reacties

 • Joris Boom

  2 maanden geleden
  Met een foutenmarge van 3.1% kan VB maximaal 26.7 % halen en NVA 23.1%. Dat is samen 49.8 percent. Met de foutenmarge van 3.1% kan VB minimaal uitkomen op 20.5% en NVA op 16.9%. Dat is samen 36,7% Dus als je thuis aan een corona proof cafeetafeltje zit dat je op de kop hebt kunnen tikken in de tweedehandswinkel dan zal er steeds minstens 1 op 3 kiezen voor Vlaanderen tot zelfs 1 op 2.
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Chris Hom, peilingen op zich zijn inderdaad overbodig. Enkel op de verkiezingsdag zijn het de stemmen die tellen. U bent degene die mag stemmen, maar het zijn de partijen zelf die een coalitie vormen. Waar u die 'niet verkozen' partijen vandaan haalt weet ik niet. Hebben zij volgens u dan geen stemmen behaald? Sinds wanneer is de grootte van een partij een garantie dat ze mogen meeregeren? Dat is enkel en alleen van toepassing indien 1 partij minimaal 50% + 1 stem behaald.
 • Chris Hom

  3 maanden geleden
  Waarvoor dienen die peilingen eigenlijk als de grootste partijen toch genegeerd worden? De grote partijen worden aan de kant geschoven en de niet verkozen partijen smelten samen en vormen een regering - het nieuwe label van democratie !
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  De VB-aanhang had nochtans gehoopt op 52% voor hun partij. Slaat dat even tegen zeg.
 • alfons schouwaerts

  3 maanden geleden
  Populariteit moet men met een korrel zout nemen, het zijn de stemmen die tellen.