Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © REUTERS

De Grote Peiling. Vlaams Belang heeft haar plafond nog lang niet bereikt: dit is het kiespotentieel van de Vlaamse partijen

Vlaams Belang blijft met 27,1% nog altijd afgetekend de grootste partij in Vlaanderen, maar heeft daarmee haar plafond nog niet bereikt, zo blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. 40,4% van de ondervraagden geeft aan een stem voor Vlaams Belang te overwegen. Alleen N-VA heeft nog meer potentieel.

214 reacties

 • Jean Paul Leyman

  3 maanden geleden
  Wie heeft hier Franck Vandenbroucke uit de mouw getoverd ? De meeste mensen vergeten het toch allemaal zo vlug het was enkele jaren terug dat FV 5 miljoen verbrande ?  Onze politiekers zijn rot tot op het bot. ALLES VOOR DE POEN Daarbij zijn de sossen de kampioen in de omkoperij, steekpenningen , etc...Wachten binnen 4 jaar als we naar de stembus gaan !!!
 • willy vangeel

  3 maanden geleden
  nva en vlaams belang vetegenwoordigen België niet, maar proberen het te blokkeren en hebben in Vlaanderen zelfs geen meerderheid.Doe die extreme flaminganten weg en het land kan heropleven.
 • Peter Nols

  3 maanden geleden
  Dus na verkiezingen zullen de Vlamingen federaal nog minder vertegenwoordigd zijn. Dat Vlaanderen nu federaal in de minderheid is, is vooral te danken aan de VB-kiezers. En het is een groot misverstand dat dit zou kunnen opgelost worden met nog meer VB-stemmen, ook al halen ze 90 procent van de stemmen, dan nog kan er een federale regering zonder hen gevormd worden. Dus stem maar VB, hier in Wallonië rollen ze over grond van het lachen.
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  In dit land zijn er nog 2 partijen die men niet kan verantwoordelijk stellen voor de hoge schuldenlast,VB en PVDA.De rest kan men vergelijken met een mooiprater met telkens opnieuw populistische prietpraat die mensen hoge winsten beloofd maar in feite hun geld telkens opnieuw verkwanseld.Dit is de echte realiteit.
 • philippe dierickx

  3 maanden geleden
  VB heeft potentieel voor minstens 35% en zal met NVA een grote meerderheid hebben volgende verkiezing. De rest zal verschrompelen. Dat we dit nog mogen meemaken.
 1. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 2. Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlijker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlij­ker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoor­den de belangrijk­ste vragen

  In Oostende is de Zuid-Afrikaanse versie van het coronavirus goed aan het circuleren. Het is een variant waar we nog erg weinig over weten, maar waar we toch heel bang voor zijn. Hoe komt dat? Is deze mutant nóg besmettelijker dan de Britse? Klopt het dat ons immuunsysteem er minder goed tegen werkt? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen.
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"