Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © REUTERS

De Grote Peiling. Vlaams Belang heeft haar plafond nog lang niet bereikt: dit is het kiespotentieel van de Vlaamse partijen

Vlaams Belang blijft met 27,1% nog altijd afgetekend de grootste partij in Vlaanderen, maar heeft daarmee haar plafond nog niet bereikt, zo blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. 40,4% van de ondervraagden geeft aan een stem voor Vlaams Belang te overwegen. Alleen N-VA heeft nog meer potentieel.

214 reacties

 • Jean Paul Leyman

  3 maanden geleden
  Wie heeft hier Franck Vandenbroucke uit de mouw getoverd ? De meeste mensen vergeten het toch allemaal zo vlug het was enkele jaren terug dat FV 5 miljoen verbrande ?  Onze politiekers zijn rot tot op het bot. ALLES VOOR DE POEN Daarbij zijn de sossen de kampioen in de omkoperij, steekpenningen , etc...Wachten binnen 4 jaar als we naar de stembus gaan !!!
 • willy vangeel

  3 maanden geleden
  nva en vlaams belang vetegenwoordigen België niet, maar proberen het te blokkeren en hebben in Vlaanderen zelfs geen meerderheid.Doe die extreme flaminganten weg en het land kan heropleven.
 • Peter Nols

  3 maanden geleden
  Dus na verkiezingen zullen de Vlamingen federaal nog minder vertegenwoordigd zijn. Dat Vlaanderen nu federaal in de minderheid is, is vooral te danken aan de VB-kiezers. En het is een groot misverstand dat dit zou kunnen opgelost worden met nog meer VB-stemmen, ook al halen ze 90 procent van de stemmen, dan nog kan er een federale regering zonder hen gevormd worden. Dus stem maar VB, hier in Wallonië rollen ze over grond van het lachen.
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  In dit land zijn er nog 2 partijen die men niet kan verantwoordelijk stellen voor de hoge schuldenlast,VB en PVDA.De rest kan men vergelijken met een mooiprater met telkens opnieuw populistische prietpraat die mensen hoge winsten beloofd maar in feite hun geld telkens opnieuw verkwanseld.Dit is de echte realiteit.
 • philippe dierickx

  3 maanden geleden
  VB heeft potentieel voor minstens 35% en zal met NVA een grote meerderheid hebben volgende verkiezing. De rest zal verschrompelen. Dat we dit nog mogen meemaken.
 1. LIVE. AstraZeneca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimistisch over daling cijfers

  LIVE. AstraZene­ca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimis­tisch over daling cijfers

  Er komt een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. En kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Dat zijn enkele van de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 2. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 3. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo