Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © BELGA

DE GROTE PEILING. Vlaams Belang blijft de grootste partij in Vlaanderen, PS krijgt klappen in Wallonië

Met 23,6 procent is Vlaams Belang opnieuw de grootste partij van Vlaanderen. N-VA volgt met 21,2 procent. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. In Wallonië krijgt de PS een flinke knauw: ze zakt weg tot 21,4 procent.

91 reacties

 • Jonathan Monsaert

  2 jaar geleden
  Blijven klungelen met het Vivaldi-gedrocht, het zal nog beteren met deze ondemocratische kunstgrepen. Het geloof in de politiek is helemaal weg en de mensen zijn het gepruts beu. We moeten af van het cordon sanitaire, dat is democratie. Zoals het er nu voorstaat, ligt het bedje van het Vlaams Belang reeds gespreid voor 2024. Vele Vlamingen staan al te popelen, hopelijk kan het nog vroeger als ze de stekker uit het kibbelkabinet trekken, maar dat zal nu niet gebeuren zeker mijnheer de premier?
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Als Vlaams Belang een respectabele democratische partij zou worden blijft er van hun programma, hun DNA, hun bestaansrecht, hun beloften, hun migratiepolitiek, hun geloofwaardigheid, hun aantrekkingskracht en hun kiespubliek niks meer over. Ik durf ten zeerste te betwijfelen of ze dat allemaal gaan over hebben om te kunnen regeren.
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Wèl Mr Bervoets, wat voor u een raadsel is, is dat niet voor anderen, en geloof het of niet ze waren er al echt dichtbij, om te voorkomen dat dit land gesplitst wordt. Onderschat NVA-B.D.W en PS-Magnette maar beter niet. Ik ben anti splitsen.
 • Corneel Antuma

  2 jaar geleden
  Meneer Van Craen, in Brussel en Wallonië vertegenwoordigen een gelijk aantal stemmen een veel grotere bevolking omdat daar de vergrijzing nog niet zover gevorderd is als in Vlaanderen en het is wel de omvang van de bevolking dat telt voor het aantal zetels, alle Belgen zijn dus wel zeker gelijk voor de wet ook de jongeren tellen mee, enkel zij mogen nog niet zelf stemmen, bij deze.
 • Werner Van der Kelen

  2 jaar geleden
  Ons politiek systeem is zodanig opgebouwd dat er niks kan veranderen, zodat een partijtje van hooguit 10 % de premier kan leveren, en dit onder de zogezegde vorm van een democratie
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhan­deld moet worden over grote dossiers is de socialisti­sche score slecht nieuws voor elke regerings­par­tij

  Vergeet het! Dat denken we wanneer we de Grote Peiling bekijken. Vergeet het, dat de PS zich minder links gedraagt in haar zogenaamde droomregering na de opstootjes van de voorbije weken. Vergeet het, dat de PS nog veel water bij de wijn doet wanneer er straks in de regering-De Croo moet onderhandeld worden over de begroting, de hervorming van de arbeidsmarkt en het pensioen. Nog maar 21,4% haalt de Parti Socialiste. 26,1% was dat nog na de verkiezingen van 2019. Het is niet de eerste keer dat de PS zo laag scoort in deze peiling. Maar in een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij. Want een kat in het nauw, maakt rare sprongen.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.