Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © BELGA

DE GROTE PEILING. Vlaams Belang blijft de grootste partij in Vlaanderen, PS krijgt klappen in Wallonië

Met 23,6 procent is Vlaams Belang opnieuw de grootste partij van Vlaanderen. N-VA volgt met 21,2 procent. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. In Wallonië krijgt de PS een flinke knauw: ze zakt weg tot 21,4 procent.

91 reacties

 • Jonathan Monsaert

  1 maand geleden
  Blijven klungelen met het Vivaldi-gedrocht, het zal nog beteren met deze ondemocratische kunstgrepen. Het geloof in de politiek is helemaal weg en de mensen zijn het gepruts beu. We moeten af van het cordon sanitaire, dat is democratie. Zoals het er nu voorstaat, ligt het bedje van het Vlaams Belang reeds gespreid voor 2024. Vele Vlamingen staan al te popelen, hopelijk kan het nog vroeger als ze de stekker uit het kibbelkabinet trekken, maar dat zal nu niet gebeuren zeker mijnheer de premier?
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Als Vlaams Belang een respectabele democratische partij zou worden blijft er van hun programma, hun DNA, hun bestaansrecht, hun beloften, hun migratiepolitiek, hun geloofwaardigheid, hun aantrekkingskracht en hun kiespubliek niks meer over. Ik durf ten zeerste te betwijfelen of ze dat allemaal gaan over hebben om te kunnen regeren.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Wèl Mr Bervoets, wat voor u een raadsel is, is dat niet voor anderen, en geloof het of niet ze waren er al echt dichtbij, om te voorkomen dat dit land gesplitst wordt. Onderschat NVA-B.D.W en PS-Magnette maar beter niet. Ik ben anti splitsen.
 • Corneel Antuma

  1 maand geleden
  Meneer Van Craen, in Brussel en Wallonië vertegenwoordigen een gelijk aantal stemmen een veel grotere bevolking omdat daar de vergrijzing nog niet zover gevorderd is als in Vlaanderen en het is wel de omvang van de bevolking dat telt voor het aantal zetels, alle Belgen zijn dus wel zeker gelijk voor de wet ook de jongeren tellen mee, enkel zij mogen nog niet zelf stemmen, bij deze.
 • Werner Van der Kelen

  1 maand geleden
  Ons politiek systeem is zodanig opgebouwd dat er niks kan veranderen, zodat een partijtje van hooguit 10 % de premier kan leveren, en dit onder de zogezegde vorm van een democratie
 1. HLN ONDERZOEK. Camerabeelden en verhoren laten nieuw licht schijnen op dood Jim Cooreman (36) in politiecel
  Play

  HLN ONDERZOEK. Camerabeel­den en verhoren laten nieuw licht schijnen op dood Jim Cooreman (36) in politiecel

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.
 2. RECONSTRUCTIE. Jim (36) belde zelf hulpdiensten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Jim (36) belde zelf hulpdien­sten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”

  Het is exact twee jaar geleden dat Lebbekenaar Jim Cooreman (36) levenloos in een cel teruggevonden werd. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden van die nacht in handen, alsook verhoren en verslagen. Wat blijkt? De zaak-Cooreman is er één vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen: Jim had zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, de politie kwam. Toen hij opgepakt werd, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen, de agenten deden dat niet. “Bij iemand met een verslaving, zoals Jim, moet dat blijkbaar niet”, zegt zijn vader. Een reconstructie van de fatale nacht.
 3. ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhan­deld moet worden over grote dossiers is de socialisti­sche score slecht nieuws voor elke regerings­par­tij

  Vergeet het! Dat denken we wanneer we de Grote Peiling bekijken. Vergeet het, dat de PS zich minder links gedraagt in haar zogenaamde droomregering na de opstootjes van de voorbije weken. Vergeet het, dat de PS nog veel water bij de wijn doet wanneer er straks in de regering-De Croo moet onderhandeld worden over de begroting, de hervorming van de arbeidsmarkt en het pensioen. Nog maar 21,4% haalt de Parti Socialiste. 26,1% was dat nog na de verkiezingen van 2019. Het is niet de eerste keer dat de PS zo laag scoort in deze peiling. Maar in een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij. Want een kat in het nauw, maakt rare sprongen.
 1. Drugsbaron Othman El B. voelt hete adem van speurders in zijn nek dankzij operatie Sky
  PREMIUM
  Antwerpen

  Drugsbaron Othman El B. voelt hete adem van speurders in zijn nek dankzij operatie Sky

  De vermeende drugsbaron Othman El B. die enkele jaren geleden naar Dubai vluchtte, voelt de hete adem van de Antwerpse speurders in zijn nek. Bij dertien huiszoekingen zijn vanmorgen zijn broer Nordin El B. en twee aangetrouwde broer Khalid en Mo T. gearresteerd. Volgens het Antwerpse parket maken zij deel uit van een criminele organisatie die minstens 1,3 ton cocaïne heeft ingevoerd via de Antwerpse haven.