Volledig scherm
© Photo News

DE GROTE PEILING. Vlaams Belang blijft de grootste, N-VA zakt net onder de 20%

Als het zondag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang met 26,3% van de stemmen afgetekend als de grootste partij uit de bus komen. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. Regeringspartijen CD&V en Open Vld gaan vooruit tegenover de vorige peiling, maar blijven onder hun verkiezingsresultaat. 

123 reacties

 • Mady Vermeulen

  1 maand geleden
  Dit onderwerp gaat niet over de blunders van De Wever of zijn partij maar over de laatste peiling.Die bevestigt dat het Vlaams Belang de grootste partij is,dat de N-VA nog altijd een pak groter is dan àlle partijtjes in de regering De Croo,en dat de gehate De Wever op een gedeelde tweede plaats staat in de top drie van populairste politici.Tot spijt van zijn criticasters die niet beter kunnen dan hun gal op de Vlaams-nationalisten spuwen. Dit is nog maar het begin van wat zij vrezen.
 • Mady Vermeulen

  1 maand geleden
  camiel huughe, correctie. Niet "enkele" excellenties in de regering De Croo zijn niet verkozen maar effectief de helft werd door NIEMAND verkozen! De Wever behaalde op Vlaams niveau bijna evenveel stemmen op zijn eentje als de 20 leden van de federale regering samen!
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Voor zover ik het zie is elke meerderheid een democratie.  En als jullie willen dat NVA en VB meer stemmen halen zullen ze toch ook veel meer moeten doen voor de gewone Vlaming dan nu het geval is. De verhogiing van de pensioenleeftijd bvb is er niet gekomen door groen of spa maar door nva, een veel grotere aanslag op je portefeuille dan alle kleine (gerechtvaardigde) maatregelen die Groen wil doorvoeren en waar men zich nodeloos druk over maakt.
 • Ronny Ooijen

  1 maand geleden
  camiel huughe, u kan als Vlaming stemmen tijdens de Vlaamse verkiezingen en als Belg tijdens de Federale verkiezingen. We hadden al eerder een regering waarvan sommigen niet verkozen werden. Zie bijvoorbeeld Gatz (Vlaams minister van cultuur 2014-2019).
 • camiel huughe

  1 maand geleden
  Een N-VA of een V.B. is van minder belang :: het zijn communicerende vaten.  De ene wat gematiger dan de andere. BELANGRIJK is dat Vlamingen BLIJVEN hun stem aan eigen volk geven, hùn belang blijven inzien !. Enkel verkiezingen kunnen de democratie in België herstellen. Nu hebben wij een regering van verliezende complotards, een sameraapsel van mensen waarvan sommige zelfs niet verkozen werden !Dàt is geen democratie maar een particratie.  Eigen schuld, dikke bult. Onnozelen beseffen het niet !
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel