N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © Photo News

De Grote Peiling: socialisten klimmen uit dal, N-VA bijna weer op peil 2014

Mochten het vandaag verkiezingen zijn, dan komt N-VA met een score van 31,3 procent opnieuw in de buurt van haar verkiezingsuitslag van 2014. Aan de andere kant van het spectrum klauteren de Vlaamse en Franstalige socialisten uit een diep dal. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL.

374 reacties

 • Jozef Nagels

  4 jaar geleden
  In Brussel gaat N-VA (centrum-rechts) nog vooruit, maar vooral VB (radicaal-rechts). De unitaire lijst PTB-PVDA-GO! uitgezonderd, behaalt N-VA 46,2 % van de Vlaamse stemmen, VB 15,9 %, samen 62,1 %. De regimepartijen (CD&V, oVLD, sp.a en Groen) samen 37,9 %. Zal Brussel niet zonder N-VA bestuurt kunnen worden? Is er eindelijk hoop voor de naleving van de taalwetten? Voor beter bestuur? Of zullen de Franstaligen de instellingen lam leggen en Brussel en België onbestuurbaar maken?
 • danny verbeeck

  4 jaar geleden
  Leer nu eens zelf wat politiek is ! Een gepensioneerde heeft nooit anders geweten dat de overheid schulden heeft. Is dat de echte realiteit? Nooit anders geweten dat er klasse is . De rijken, de werkenden. De rijken versassen de zuurverdiende centen van de werkenden door naar belasting paradijzen . De snullen die MOETEN werken voor de kost, blijven DOM. Overheidsschuld ? Trap er niet in ,mensen . We werken voor de graaicultuur , niet meer , niet minder.
 • Michel Roman

  4 jaar geleden
  Als men de rijken en de dommeriken in Vlaanderen samentelt zou deze 31,3 % voor de NVA nog kunnen kloppen ook . Arm Vlaanderen.
 • Luc Ky54

  4 jaar geleden
  robert, iemand moet het doen en dank zij BDW doen ze het toch maar.
 • robert van puyenbroeck

  4 jaar geleden
  Ik lees hier dat zonder NVA België nu in de afgrond lag, wel kom eens naar Antwerpen dan ben je in de afgrond. Overal openbare werken, maar je weet toch dat bij die werken er ook steekpenningen horen, dat is nu en dat is altijd al geweest. Welke partij zit er nu met de vlag te zwaaien op het stadhuis juist de heilige redders van Vlaanderen en waar is die peiling gedaan, zeker niet hier want de score van NVA ligt hier wel wat lager als je tussen de mensen komt en niet alleen naar VTM kijkt.