DE GROTE PEILING. Premier De Croo tuimelt uit top 3 populairste politicus: “Het is een moeilijke tijd om te regeren”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt niet dat hij zich moet “laten afleiden” door peilingen. Dat hij in De Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ niet meer in de top 3 van populairste politicus van Vlaanderen staat, wijt hij aan “het moeilijke moment om te regeren”. Dat zei De Croo in VTM NIEUWS.

 1. ANALYSE. Hoe peilingwinnaars Vlaams Belang en Vooruit elkaar nu al bekampen: “Het enige programma waar Rousseau nog niet in zat is ‘Het Weer’”
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe peilingwin­naars Vlaams Belang en Vooruit elkaar nu al bekampen: “Het enige programma waar Rousseau nog niet in zat is ‘Het Weer’”

  Naast miserie voor Open Vld en CD&V kent deze Grote Peiling twee grote winnaars: Vooruit en Vlaams Belang. Dit zou wel eens dé strijd van 2024 kunnen worden, want de twee hebben elkaar ook officieel als voornaamste vijand uitgeroepen. Zo noemt Tom Van Grieken Conner Rousseau onder andere “een ongelofelijke leugenachtige kwal”. Andersom bestempelt Rousseau Vlaams Belang als “vriendjes van Poetin”.
 2. AFSCHEIDSCOLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”
  PREMIUM

  AFSCHEIDS­CO­LUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”

  Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.”