Alle kopstukken van N-VA, met voorzitter Bart De Wever in het midden, tijdens zijn speech na de verkiezingen van 26 mei 2019
Volledig scherm
Alle kopstukken van N-VA, met voorzitter Bart De Wever in het midden, tijdens zijn speech na de verkiezingen van 26 mei 2019 © Photo News

DE GROTE PEILING. N-VA weer nipt de grootste partij van Vlaanderen, Vlaams Belang volgt op korte afstand

Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou N-VA met 23,4% de grootste partij worden. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL. Voor het eerst sinds de verkiezingen springt de partij van Bart De Wever weer over Vlaams Belang, die op korte afstand met 22,2% volgt.

122 reacties

 • maria lucia vandenborre

  1 jaar geleden
  Grote peiling ! Aan mij werd er niets gevraagd !
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Elke politieker ( zoals ze zichzelf durven noemen) vlucht naar Europa nadat hij België op de rand van de afgrond heeft gebracht met een heel grote schuldenberg . Bij De Croo net het zelfde . Die zal van Macron als die moest herverkozen worden) wel een goed postje krijgen bij Europa . Verliest Macron wat veel fransen hopen , dan kan De Croo de functie van portier krijgen binnen Europa , met dank aan Martine Le Pen.
 • Geert Van Daele

  1 jaar geleden
  Was het niet de regering Verhofstadt die de kiesdrempel van 5 % heeft ingevoerd ? Als het zo verder gaat, halen ze dit niet, maar nu leveren ze wel nog de premier.
 • jean-paul cannaert

  1 jaar geleden
  Blijkbaar worden de betweters aan de zijlijn beloond. Wat zijn de verwezenlijkingen van de NVA op Vlaams niveau? Ideeën opgedaan bij de paus?
 • Vital Verstraten

  1 jaar geleden
  Stel voor dat enkel de productieve of die dat geweest zijn mogen gaan stemmen aangezien zij iets bijdragen aan het systeem en ze in de minderheid zijn, dus ook geen stemrecht voor ambtenaren en IEDEREEN die zijn handje openhoudt. Dit is pas democratie, en die hier kritiek op levert, wel ga werken dan mag u ook meebeslissen, u weet wel plichten en rechten, maar bij sommige is het alleen maar rechten. De 4 wolven en het schaap die democratisch gaan beslissen wat ze gaan eten, snappie!