De Grote Peiling: Groen en Ecolo samen grootste politieke familie in parlement. Bouw hier uw eigen coalitie

Het is een droom van heel wat groene politici: na de verkiezingen een ‘klimaatcoalitie’ smeden rond de as Ecolo-Groen. Hun puike resultaten uit De Grote Peiling kunnen hen alvast hoop geven, want samen zouden ze nu de grootste politieke familie en fractie in het federale parlement worden. De twee partijen, die ook nu al in één gezamenlijke fractie zitten, zouden samen uitkomen op 29 zetels: 15 daarvan zijn voor Groen, 14 voor Ecolo.

29 reacties

 • Bernard Loncke

  3 jaar geleden
  Wat ik hier zie is dat VB zijn score verdubbeld ! Van 5.5 naar 11.1 en dat zal zelfs veel meer zijn......maar dat mag hier niet gezegd worden ! Groen en Ecolo zijn de grootste hypocrieten, naast al die andere grote hypocrieten.
 • Norbert Corten

  3 jaar geleden
  Gaan we nu terug naar unitaire partijen om toch maar de grootste te zijn ? Maak dan één federale kieslijst met alle kopstukken van alle partijen erop. Dan kunnen we zien wie er de meeste stemmen trekt van alle kiezers zowel in Vlaanderen,Wallonië en Duitstalig België.
 • jos van mechelen

  3 jaar geleden
  Kunnen er zo ook geen leugens verschijnen over het VB . dat zij groter zijn dan groen , maar ja dat zal al iets kosten zeker .
 • jos van mechelen

  3 jaar geleden
  Allemaal leugens die hier staan . dit is om groen groot te maken , hoeveel heeft dat opgebracht die leugens .
 • Medard Albrechts

  3 jaar geleden
  groen trekt op niks, deze partij is ooit opgericht door een pater(echt waar), na verschillende miskleumen voorgebracht te hebben was deze partij heel klein geworden, doch jonge kiezers kan men gemakkelijk brainwaschen , en dat is er nu aan de hand, gehersenspoelde jongeren die zich laten vangen door het milieu(ik ben daar niet tegen), maar er is meer in de wereld dan groen vind ik, de overbevolking, we zijn goed op weg, nog 50 jaar en we kunnen op mekaars kop gaan zitten(denk daar eens over na)
 1. Bijzonder zware brand bij houtverwerkingsbedrijf aan Sint-Bernardsesteenweg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest.”
  Play
  Hemiksem

  Bijzonder zware brand bij houtverwer­kings­be­drijf aan Sint-Bernardse­steen­weg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest.”

  Bij het houtverwerkingsbedrijf Coppens D. & Zn aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem is zondagavond een bijzonder zware brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn achteraan in een loods en woedde zeer hevig. De dikke rookwolk was vanop grote afstand zichtbaar. Ondertussen heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de infrastructuur van het bedrijf is compleet verwoest.
 2. Moordverdachte Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”
  Herselt

  Moordver­dach­te Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”

  Caroline D. (46) kwam om medische redenen vrijdag niet naar de raadkamer. De vrouw wordt beticht van de moord op Robert D.T. in een caravan in Herselt. Ze werd vorige maandagavond opgepakt in de buurt van waar het drama zich afspeelde. Volgens haar raadsman Omar Souidi is haar toestand niet goed. “Ze beseft volgens mij nauwelijks wat er is gebeurd", aldus de raadsman.
 3. De Grote Peiling: Groen wordt tweede partij van Vlaanderen

  De Grote Peiling: Groen wordt tweede partij van Vlaanderen

  Op exact honderd dagen voor de verkiezingen was Groen nooit populairder in ons land. Mochten we vandaag naar de stembus trekken, zou Groen 15,6 procent van de stemmen behalen en zelfs de tweede partij worden in Vlaanderen, na N-VA dat licht verliest maar afgetekend de grootste blijft. Ook zusterpartij Ecolo zit in de lift: in Wallonië worden ze de derde partij, in Brussel zelfs de eerste. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Ipsos in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL TVI en Le Soir.