Groen is niet langer de tweede partij in de peiling, Vlaams Belang komt wel opzetten.
Volledig scherm
Groen is niet langer de tweede partij in de peiling, Vlaams Belang komt wel opzetten. © Belga, rv

De Grote Peiling. Forse winst voor Vlaams Belang, groene euforie lijkt (in Vlaanderen) alweer voorbij

Als we op dit moment naar de stembus zouden moeten, dan zou Vlaams Belang zich een van de grote winnaars mogen noemen. De partij nadert opnieuw de grens van 15 procent en wordt zo de derde partij. N-VA blijft wel duidelijk de grootste partij van Vlaanderen, maar blijft onder de psychologisch belangrijke drempel van 30 procent. De steun voor Groen daalt dan weer tegenover de piek in februari. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL TVI en Le Soir. 

77 reacties

 • Jan Roesems

  2 jaar geleden
  Poll's zijn er meestal maar "ongeveer" bij. Mijn voorspelling is na NVA wordt het VB de tweede partij en NIET de cd&v. Als ik peilingen hou in West - Vlaanderen en Limburg is de peiling totaal anders dan als ik in Antwerpen en Vlaams Brabant een peiling organiseer.
 • guido steenhoudt

  2 jaar geleden
  Ben Weyts en het rekeningrijden. Hij had even niet goed nagedacht. Elke morgen files op de snelwegen? Dan maar een boete, via rekeningrijden. Ziezo! Evenwel had hij niet door dat elke morgen vele mensen naar hun werk trekken. En dat men snel een snelweg op kan. Er af gaan duurt aan de afritten veel langer door de files die daar staan, wegens te velen die er af willen. Dan zijn die dagelijkse files dan toch hun schuld niet. Dan nog een boete? Mensen die gaan werken, straffen??? Vandaar...
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Ik blijf er bij dat een stem voor het VB een nutteloze stem is zolang het cordon bestaat. Je kan het VB als stok achter de deur zien, je kan het een proteststem noemen, maar ze blijft nutteloos. En nee, het is niet de N-VA die het cordon moet doorbreken. Dat moeten de andere partijen ook doen. Want enkel N-VA en VB zal niet lukken. Voor Vlaanderen zal het terug N-VA, CD&V en VLD zijn.
 • Charly Vanderperre

  2 jaar geleden
  In Australië zaten ze er compleet naast! Ach peilingen ! Hangt er van af wie ze organiseert !
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  De divergentie tussen onze twee taalgemeenschappen zal uitgroeien tot de splitsing van het land. Tenzij de Vlaamse trado-partijen en alle Franstalige partijen willen inzien dat een confederatie de reddingsboei voor België is. Iedere gemeenschap beschikt dan over haar eigen bevoegdheden en samen kunnen ze akkoorden maken voor zaken die beter op federaal niveau worden beheerd. / Vrijwillige akkoorden houden veel beter stand dan opgelegde verplichtingen.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees