De helft van de bevolking verlangt na een maandenlange sluiting van de horeca naar een frisse pint op café.
Volledig scherm
PREMIUM
De helft van de bevolking verlangt na een maandenlange sluiting van de horeca naar een frisse pint op café. © Geert De Rycke

De Grote Horeca-enquête van Telefacts NU: we verlangen naar een frisse pint op café en willen dat de horeca coronaproof georganiseerd wordt

Zeven op de tien Vlamingen wil zo snel mogelijk weer op restaurant en de helft van de bevolking verlangt naar een frisse pint op café. De nood is hoog, dat blijkt uit ‘De Grote Horeca-enquête’ die Telefacts NU liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Daaruit komt ook naar voren dat we nog steeds achter de sluiting van de horeca staan en dat we denken dat de prijzen na de lockdown met 12% zullen stijgen. Vanavond om 21u55 kan je alle resultaten zien in Telefacts NU. Wij lichtten al een tipje van de sluier op en zetten de opvallendste resultaten op een rij.

30 reacties

 • Karla Desmet

  2 maanden geleden
  Restaurants moet kunnen. Cafés: liever niet. Op café gaan voor gezelligheid met water en frisdrank, zeker? Want drink een pint of twee en het korter bij mekaar staan is een feit. Ik zie het hier buiten aan mijn deur: pop-up café... Ze kopen hun blikje in de winkel en staan hier bij mekaar gepropt. Als daar 1,5m tussen staat, hebben ze toch een vreemde meter. En ze houden het niet bij één pint, overigens; soms staat de hele bank vol. Ja, me dunkt hebben ze een ander probleem dan het coronavirus.
 • lilian van de sande

  2 maanden geleden
  Er was hoop in zicht toen we hoorde dat er een vaccin was om corona tegen te gaan maar onze slimme politiekers bestelde er niet genoeg van ze wilde het voorzichtig spelen wel dat was hun tweede grootste fout na de mondmaskers dankzij onze politiekers mogen wij Belgen nog één jaartje langer in ons kot blijven ik vindt dat onze politiekers er goed vanaf komen en zekers na het voorval met de vergiftigde mondmaskers die uitgedeeld werden aan alle Belgen.
 • Erwin Heylens

  2 maanden geleden
  aan mij is niks gevraagd en ik denk dat heel veel mensen liever niet hebben dat de horeca terug opent, maar ja onze mening wordt niet gevraagd
 • Titine d' Oléron

  2 maanden geleden
  In een restaurant krijg je twee Euro op je bepoteld bord en aan de kassa betaal je 50 Euro en met een beetje geluk heb je 's anderendaags geen buikloop. Een fles wijn van tien Euro rekenen ze algauw ook 50 Euro voor, de gepatenteerde dieven.
 • Marc Reynaert

  2 maanden geleden
  Wat opvalt bij de meeste reacties is dat het enkel over 'ik' gaat, egoïsme ten top dus. De horeca moet dicht blijven tot het op basis van de gunstige cijfers wel weer kan! En voor de goedkoop moet je niet op café gaan, vergelijk maar eens de cijfers, een straf blondje op café of thuis.
 1. Levering van 800.000 vaccins verwacht volgende week: “Aanzienlijke versnelling van vaccinatiecampagne”
  6

  Levering van 800.000 vaccins verwacht volgende week: “Aanzien­lij­ke versnel­ling van vaccinatie­cam­pag­ne”

  “Volgende week wordt het aantal leveringen van vaccins aan ons land verdubbeld tot meer dan 800.000", zei Gudrun Briat van de taskforce Vaccinatie op de persconferentie van het Crisiscentrum. “Dat zal zorgen voor een aanzienlijke versnelling van de vaccinatiecampagne.” Briat raadde ook iedereen aan om zich in te schrijven op de online reservelijst van QVAX, “als jouw leeftijdsgroep aan de beurt is.”
 2. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 3. Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”
  20

  Van Gucht: “Coronasta­len van terugge­keer­de reizigers zullen grondig geanaly­seerd worden”

  Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
 4. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding
  PREMIUM

  Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwali­teit, mondmas­kers en 1 juli als dag van de bevrijding

  Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." Van 1 april tot 1 juli moet de sector dan stap voor stap heropenen. Dit zijn alle details uit het plan.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen