De drie dochters en kleinzoon van de betreurde Werner Marquet: Anne, Solange, de kleine Estéban en Françoise Stella.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie dochters en kleinzoon van de betreurde Werner Marquet: Anne, Solange, de kleine Estéban en Françoise Stella. © PN

De gezichten achter de cijfers. Werner Marquet (77) overleed bij de overstromingen in Verviers: “Hij riep ‘au secours!’ en toen werd papa met de golf meegesleurd”

De drie meter hoge vloedgolf die in de nacht van 14 op 15 juli inééns kwam aanrazen in de straten van Verviers en daar een onuitwisbaar spoor van dood en vernieling zaaide, kostte ook het leven aan Werner Marquet. Een gepassioneerde ambachtsman, die het leven van zijn drie dochters met zo veel moois heeft verrijkt dat hij nooit ver weg zal zijn. “Al kreeg papa het moeilijk gezegd, hij hield van ons. En wij hielden van hem.”

 1. HLN ONDERZOEK. Camerabeelden en verhoren laten nieuw licht schijnen op dood Jim Cooreman (36) in politiecel
  Play

  HLN ONDERZOEK. Camerabeel­den en verhoren laten nieuw licht schijnen op dood Jim Cooreman (36) in politiecel

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.
 2. Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjarige vernederde en sloeg aan bibliotheek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”
  Puurs-Sint-Amands

  Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjari­ge vernederde en sloeg aan biblio­theek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”

  Een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 1 jaar met uitstel nadat hij, samen met nog vier anderen, een 16-jarige jongen vernederde en sloeg aan de bibliotheek van Puurs. Beelden van het zinloos geweld gingen rond op sociale media, met grote verontwaardiging en betogingen tot gevolg.