Drie van de vier beschuldigden van de homofobe moord op Luikenaar Ihsane Jarfi (32) kregen levenslang. In 2018 werd in Brussel een muurschildering onthuld.
Volledig scherm
Drie van de vier beschuldigden van de homofobe moord op Luikenaar Ihsane Jarfi (32) kregen levenslang. In 2018 werd in Brussel een muurschildering onthuld. © Belga - RV - Twitter

De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen

LUIKDe gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.

4 reacties

 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Het gaat goed met de opvoeding en onze maatschappij ... Misschien toch stilaan opteren voor een certificaat van opvoeding voordat we aan kinderen mogen beginnen? Dat zou toch een begin zijn van een betere samenleving.
 • Willy Devroey

  1 jaar geleden
  Als de daders blijken minderjarigen te zijn moeten ze toch hun verantwoordelijkheid opnemen. eerder zullen ze alles proberen afdoen als een uit de hand gelopen spel of zelfs ontkennen dat ze schuldig zijn. Maar iets is zeker: ze moeten voor een volwassen daad ook als volwassenen wordt berecht. Met alle gevolgen van dien. Niks verzachtende omstandigheden als je iemand in de val lokt en hem dan toetakelt tot hij overlijdt.
 • Jose Thijs

  1 jaar geleden
  Indien het minderjarigen waren, even zwaar straffen als een volwassene!! Als je u kan gedragen als een moordenaar, onder ga dan ook de straf van de een moordenaar. op die leeftijd weet je wel wat je hebt gedaan. Waarom zouden de holibi personen minder zijn dan hen, ik zou die personen dubbel zolang straffen, al is het maar om een voorbeeld te stellen, nu is het mijn kind schoon kind.
 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Zolang justitie een lachertje is en er straffen worden uitgesproken die niks afschrikking teweegbrengen zal het alleen maar erger worden. Afschaffen van de wet Lejeune zou al een mooi begin zijn van een justitie die slaat ipv zalft! Te soft strafbeleid zal alleen maar meer criminaliteit veroorzaken. Gedaan met bepamperen van al het loslopend krapuul.
 1. Drie minderjarigen van 16 en 17 jaar opgepakt voor moord op David (42). Daders ook verdacht van andere feiten van gaybashing

  Drie minderjari­gen van 16 en 17 jaar opgepakt voor moord op David (42). Daders ook verdacht van andere feiten van gaybashing

  In het onderzoek naar de dood van de homoseksuele 42-jarige man van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, zijn drie verdachten opgepakt op verdenking van moord. Het gaat om drie minderjarige jongeren van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen. Ze lokten de man in de val via een datingapp. De daders zouden zich eerder ook al schuldig hebben gemaakt aan gaybashing.
 2. WEERBERICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  WEERBE­RICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  Woensdagnamiddag trekken de buien weg richting Nederland. Er verschijnen eerst opnieuw opklaringen en het wordt droger, soms met veel wolkenvelden. Later ontwikkelen zich opnieuw onweersbuien in de streken nabij de Franse grens en het westen van het land. Deze onweders zijn weinig mobiel, waardoor er lokaal veel neerslag kan vallen. In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het uiterste westen van Henegouwen verwacht het KMI zo’n 20 tot 30 liter per vierkante meter in korte tijd, en is waarschuwingscode geel van kracht.