Drie van de vier beschuldigden van de homofobe moord op Luikenaar Ihsane Jarfi (32) kregen levenslang. In 2018 werd in Brussel een muurschildering onthuld.
Volledig scherm
Drie van de vier beschuldigden van de homofobe moord op Luikenaar Ihsane Jarfi (32) kregen levenslang. In 2018 werd in Brussel een muurschildering onthuld. © Belga - RV - Twitter

De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen

LUIKDe gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.

4 reacties

 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Het gaat goed met de opvoeding en onze maatschappij ... Misschien toch stilaan opteren voor een certificaat van opvoeding voordat we aan kinderen mogen beginnen? Dat zou toch een begin zijn van een betere samenleving.
 • Willy Devroey

  1 maand geleden
  Als de daders blijken minderjarigen te zijn moeten ze toch hun verantwoordelijkheid opnemen. eerder zullen ze alles proberen afdoen als een uit de hand gelopen spel of zelfs ontkennen dat ze schuldig zijn. Maar iets is zeker: ze moeten voor een volwassen daad ook als volwassenen wordt berecht. Met alle gevolgen van dien. Niks verzachtende omstandigheden als je iemand in de val lokt en hem dan toetakelt tot hij overlijdt.
 • Jos? Thijs

  1 maand geleden
  Indien het minderjarigen waren, even zwaar straffen als een volwassene!! Als je u kan gedragen als een moordenaar, onder ga dan ook de straf van de een moordenaar. op die leeftijd weet je wel wat je hebt gedaan. Waarom zouden de holibi personen minder zijn dan hen, ik zou die personen dubbel zolang straffen, al is het maar om een voorbeeld te stellen, nu is het mijn kind schoon kind.
 • Eric Leysen

  1 maand geleden
  Zolang justitie een lachertje is en er straffen worden uitgesproken die niks afschrikking teweegbrengen zal het alleen maar erger worden. Afschaffen van de wet Lejeune zou al een mooi begin zijn van een justitie die slaat ipv zalft! Te soft strafbeleid zal alleen maar meer criminaliteit veroorzaken. Gedaan met bepamperen van al het loslopend krapuul.
 1. OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: contactberoepen open op 26 april, op 8 mei heropening terrassen en extra knuffelcontact
  27

  OVERZICHT. Dit heeft het Overlegco­mité beslist: contactbe­roe­pen open op 26 april, op 8 mei heropening terrassen en extra knuffelcon­tact

  Na een lange dag vergaderen raken de eerste beslissingen van het Overlegcomité bekend. Kappers en andere niet-medische contactberoepen kunnen op 26 april heropstarten. Op die dag vergroot ook de buitenbubbel opnieuw van vier naar tien personen. De horeca moet wat langer geduld uitoefenen: terrassen mogen heropenen op 8 mei. Een overzicht van de reeds bevestigde beslissingen.
 2. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM
  147

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!