Belgisch premier Alexander De Croo naast Pools premier Mateusz Morawiecki in Sevock.
Volledig scherm
PREMIUM
Belgisch premier Alexander De Croo naast Pools premier Mateusz Morawiecki in Sevock. © BELGA

De Croo zoekt naar gulden middenweg in Oost-Europa: “Besef dat de sancties jaren kunnen duren”

Verpletterende sancties 'om het absolute kwaad te bestrijden’ of toch stap voor stap om Europa niet in de afgrond te storten? Alexander De Croo krijgt drie dagen de tijd om de buurlanden van Oekraïne te verzoenen. “Maar besef dat het jaren kan duren.”

80 reacties

 • Dominique Hermys

  3 maanden geleden
  De Croo doet mee aan de oorlog. Ok. Wacht maar. Rusland zal zich wreken. Hier doen ze maar op zonder aan de bewoners van ons land iets te vragen. Aan mij moeten ze ook niets meer vragen.
 • Stef De Vos

  3 maanden geleden
  'Premier De Croo is aan Oekraïense grens om humanitaire werkers hart onder de riem te steken', vanuit Roemenië. Tweemaal ging hij naar de Vesdervallei, met het Paleis en Van der Leyen. Kon hij zonder hen de Ardenezen geen hart onder de riem steken? Ethisch handelen is de familie vreemd. In 1975 deed vader Herman 500 onwettige benoemingen in het onderwijs die werden vernietigd door Raad Van State en pas in 1983 konden worden geregulariseerd via speciale wet. Bekend als Goede Vrijdagbenoemingen!
 • Jean Gobin

  3 maanden geleden
  waarschijnlijk eens goed gegeten , gedronken en meisjes besteld als je hem zo vrolijk ziet ..allemaal op ons kosten .
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Paul Boutsen: U vergeet dat Zelensky daar ook een buitenverblijf (villa) heeft ter waarde van 4 miljoen Euro.
 • Gino SINNESAEL

  3 maanden geleden
  Sinterklaas (met een ander z'n geld) z'n stoel staat wellicht al klaar in de EU commissie of de EU-raad... Hij denkt precies dat hij al op het Europese niveau zit, en laat de Belgen aan hun lot over. Mooie sinterklaas? Zeker geen Sint-Maarten!
 1. Malle wil overlast in uitgaansbuurt counteren met alcoholverbod
  Malle

  Malle wil overlast in uitgaans­buurt counteren met alcoholver­bod

  Nachtlawaai, vandalisme, vechtpartijen... De gemeente Malle heeft het gehad met de overlast in de omgeving van danscafé ‘t Hofke en discotheek The Missing Link in Westmalle. Daarom heeft de gemeenteraad donderdagavond een verbod op het consumeren van alcohol in de straten rondom die uitgaansbuurt goedgekeurd. Dat geldt vanaf 8 juli van vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag of op de vooravond van een feestdag tot de feestdag zelf, telkens van 20 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens. Toch een blik bier opengetrokken? Dan riskeer je een boete tot 375 euro. Al gelden er weliswaar uitzonderingen, zoals terrassen van cafés of restaurants.