Federaal minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Federaal minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo wil paars-geel niet uitsluiten: "Somers herhaalde enkel wat N-VA zelf zegt”

Voor federaal minister van Financiën Alexander De Croo blijft een coalitie waar N-VA deel van uitmaakt, een optie. Dat zei hij vanmorgen in De ochtend op Radio 1. Maar de uitspraken van zijn partijgenoot Bart Somers gisteren viel De Croo ook niet af. “Hij heeft enkel herhaald wat N-VA’ers zelf hebben gezegd.”

49 reacties

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Belgie besturen?? Dat gaat al lang niet meer. Alles draait vierkant. Vijf regeringen, zelfs eentje voor een stad Brussel!!! Het is me een boeltje. Maar geen enkele politieker wil het zien!
 • Jan Roesems

  2 jaar geleden
  Hoe kan je anderen de les lezen als je zelf olie op het vuur hebt gegoten. Een blinde kan zien dat de OVLD , om hun eigen woorden te gebruiken, met de PS alle Vlamingen een dolk in de rug steekt. Straks zullen ze een nieuwe financieringswet goedkeuren waardoor er nog meer geld van noord naar zuid zal vloeien. Ze zullen het wel anders noemen om de hele zaak te verbloemen. De Vlaming vergeet snel maar dit zal men de OVLD nooit vergeven. Wedden?
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  Laat nu gewoon Theo een tweet versturen: " open vld krijgt premierschap en cd&v 100 miljoen voor arco en P$ krijgt in ruil 15 miljard extra vlaams geld om te verbrassen, op kap van de werkende vlamingen". Spel zit dan direct op de wagen waardoor zowel cd&v en open vld geen financiële toegevingen meer kunnen doen aan de P$
 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  ze hebben geen hart voor vlaanderen,enkel voor hun geldbeugel-valsaards en zakkenvullers,en dat zit in de vlaamse regering,en wij laten ons door zulke mensen regeren
 • leen hanssens

  2 jaar geleden
  Ovld en CD&V verkopen Vlaanderen aan Wallonië. Nooit regeren met de PS zonder NVA, zeiden ze. We zullen het resultaat kortelings wel zien en horen.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.