Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

De Croo wil geen evolutie naar “pasjesmaatschappij”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) past voor een evolutie naar een “pasjesmaatschappij”, waarbij je voor alles en nog wat een toelatingsbewijs zal nodig hebben. “Onze vrijheid zal niet afhankelijk zijn van een pasje”, verklaarde de eerste minister tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer.

31 reacties

 • Lucien Peeters

  1 maand geleden
  Vergeet echter niet dat andere landen wél een pasje zullen vragen als je op reis wil gaan ! FVDB is realistisch wanneer hij zegt dat er zonder pasje geen echte vrijheid is.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  Ja Mr De Croo , hier is het beste bewijs van je onbekwaamheid. Terug meer besmettingen en overlijdens . Minister VDB had gelijk. Een mes in die man( met het gezonde verstand, wat blijkbaar niet hebt) steken, en toch had weer eens gelijk. Je versoepelingen gaan weer veel levens kosten. In wie z'n schoenen ga je dit schuiven ? Of ga je doen zoals de flaters van De Block en Beke , er onderuit proberen te kruipen?
 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  Ongelooflijk ! Neemt dit pasje het virus weg ? Totaal niet. Het is ronduit gevaarlijk de bevolking wijs te maken dat de vaccinaties alles oplossen, terwijl ze alleen de symptomen van het virus verminderen . Dat na vaccinatie toch besmetting mogelijk is hebben we de laatste week voldoende gemerkt . Men gaat op reis, wellicht nog met virus sporen in het lichaam en besmet iemand . Het beste scenario voor de volgende uitbraak ! Voorzichtigheid blijft noodzakelijk, ook in eigen land .
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  Zeer goed dat pasje. Mensen die zich laten vaccineren en op die manier zorgen voor hun medemens mogen beloond worden. De weigeraars kunnen dan beter in hun kot blijven
 • Paul Hendriks

  1 maand geleden
  Zoals we inmiddels gewoon zijn gaan we nu eindeloos in discussie of er wel of niet een Coronapas moet komen,misschien in Vlaanderen wel en Wallonië niet of zou het misschien mogelijk zijn dat Europa iets gaat doen.