De Croo: “We leven vandaag in een ander Europa. Ook wij zullen de gevolgen van deze oorlog voelen”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) waarschuwt er dinsdag voor dat ook ons land in een nieuwe realiteit is terechtgekomen door de oorlog in Oekraïne. Ook wij zullen de gevolgen van de Russische invasie voelen, zei hij. Tegelijkertijd is de eenheid en dus de kracht van Europa momenteel zeer sterk, benadrukte de premier. “Hoe de komende weken zich zullen ontwikkelen, weten we niet. Wat wel duidelijk is, is dat we veel partners hebben. Die collectieve reactie is de beste garantie die wij hebben ten opzichte van onze veiligheid.”

190 reacties

 • Jean-Marie Gijsen

  5 maanden geleden
  Met 'wij' bedoeld hij 'jullie'. De regering maakt gebruik van Poetin om de schuldenlast van ons land te verlagen. Alles wordt duurder door die oorlog, zegt hij. Dus alle taksen en BTW gaan ook omhoog. Winst, winst en nog eens winst voor de regering. En maar zagen over oligarchen in Rusland. Welke Europese oligarchen beheren in West-Europa de energietarieven ? Die mogen dat, die van Rusland niet ?
 • Dominique Hermys

  5 maanden geleden
  Het enige dat die kan is ons geld uitdelen aan niet Belgen. En wie betaalt dat? De Belgen. Hij niet. Moet geen belastingen betalen, heeft een riante wedde. En is beschermd. Wij MOETEN DIT EN DAT. En een ander krijgt hier den al. Ik krijg van niemand niks, heb veel weggeven. Gratis en voor niks. Die tijd is voorbij. Gooi het nog liever weg. Alles en nog wat.
 • chris delanghe

  5 maanden geleden
  Iedereen gerustgesteld. "We blijven dus (zeer) waakzaam". De rest is voor morgen, dan zien we wel weer... Goed dat we dat soort visionairs hebben.
 • Jos Klos

  5 maanden geleden
  “Wij” wel maar hij zal het niet voelen hoor!
 • Jean Donny

  5 maanden geleden
  Met 'wij' bedoelt hij de belastingbetalende Belg en Europeaan ! Die kan er nochtans zelf niks aan doen integendeel.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.