Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

De Croo: “We beseffen allemaal hoe hard en pijnlijk deze maatregelen zijn”

Het Overlegcomité heeft vandaag beslist om nieuwe verstrengingen in te voeren in de hoop de ‘omikrongolf’ te kunnen indijken. De nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat het aantal besmettingen te snel stijgt en dat  de zorgsector nog meer onder druk komt te staan. Premier Alexander De Croo (Open Vld) wees vanavond in zijn toespraak meermaals op de grote onzekerheid aangaande de omikronvariant en op de algemene teleurstelling over de noodzaak van deze maatregelen.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Zijn gastleerkrachten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarentekort? Dit is wat onderwijsexpert zegt
  PREMIUM
  50

  Zijn gastleer­krach­ten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarente­kort? Dit is wat onderwijs­ex­pert zegt

  Een tolk die wil bijklussen kan vanaf september enkele uren per week taalles geven, voor economie kan een school de bankdirecteur inschakelen. Die ‘gastleraren’ vallen op in het pakket maatregelen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Experts werden al sporadisch naar school gehaald, maar voortaan mag men voor álle vakken onbeperkt mensen zonder pedagogisch diploma voor de klas zetten. Is dit dé oplossing voor het lerarentekort? Zes vragen aan onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. De nood is hoog, geeft hij aan.
 1. Lege rekken, politie in gevechtsuitrusting en uitdijende acties: hoelang kan sociale onrust bij Delhaize nog duren? “Op weg naar uitputtingsslag”
  PREMIUM
  3

  Lege rekken, politie in gevechts­uit­rus­ting en uitdijende acties: hoelang kan sociale onrust bij Delhaize nog duren? “Op weg naar uitput­tings­slag”

  Lege winkelrekken, politie in gevechtsuitrusting en woorden die steeds zwaarder klinken. Het gaat hard tegen onzacht in het sociaal conflict bij Delhaize, dat morgen al de derde week ingaat. Een oplossing lijkt dan ook verder weg dan ooit. Intussen lijdt Delhaize enorme verliezen. Hoelang houdt de keten dit nog vol? En tot wat zijn de vakbonden in staat?
 2. Drie procesdagen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaanderens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen
  PREMIUM

  Drie procesda­gen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaande­rens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen

  “Is er een tolk Pasjtoe in de zaal?” Bij de start van het proces rond Vlaanderens beruchtste kotbazen in de rechtbank van Leuven werd nog maar eens duidelijk hoe de Appeltansen misbruik maakten van de zwakkeren in de maatschappij en wat een uitputtingsslag het proces zal worden. De clan Appeltans laat zich bijstaan door minstens vier advocaten. De teller van burgerlijke partijen staat ondertussen op meer dan zeventig. Wat valt er te verwachten van het proces in 2024?
  Leuven, Hoeselt
 3. De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”
  PREMIUM

  De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op pro­ces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar topplei­ters”

  Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s vader, moeder en stiefmoeder het woord.