Premier Alexander De Croo
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo © VTM NIEUWS

De Croo: “Vrijheid om te blijven doen wat we de voorbij maanden gedaan hebben, maar een stuk veiliger”

De consensus op het Overlegcomité was “dat we ervoor moeten zorgen dat alles kan open blijven”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) na afloop van de bijeenkomst. “Een vrij leven, maar wel een stuk veiliger.”

 1. Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegcomité zal 'harde' maatregelen nemen: dit ligt op tafel
  PREMIUM
  247

  Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegco­mité zal 'harde' maatrege­len nemen: dit ligt op tafel

  Voor de derde keer in evenveel weken tijd komt het Overlegcomité vandaag samen. Het onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. Een contactbubbel van vijf werd overwogen door de experts, maar dat plan sneuvelde gisteravond op de tafel van het kernkabinet. “Weer met vijf op Kerst en Nieuwjaar? Dat ligt toch moeilijk.” Dit ligt op tafel van het Overlegcomité.
 2. Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatregelen hadden vorig jaar genomen kunnen worden”
  Play

  Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatrege­len hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

  Kinderen zijn de motor van de pandemie, volgens verschillende experten. Dat moet blijken nu het aantal besmettingen op scholen dubbel zo hoog is als in de rest van de samenleving. Viroloog Marc Van Ranst reageert dan ook teleurgesteld op de beslissing om de lagere scholen de komende twee weken open te houden. “Men houdt de motor niet tegen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.