Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo: "Vooruitgang van voorbije weken niet op vier dagen verspelen”, winkels allicht wel opnieuw open

Een ruime versoepeling van de coronamaatregelen voor de feestdagen zit er niet in. Dat bevestigde premier Alexander De Croo vanmiddag nog eens in de Kamer. “Ik zou niet willen dat we de vooruitgang van de voorbije weken gaan verspelen op basis van vier dagen.” Voor de winkels en handelaars is er wel wat meer uitzicht op versoepelingen.

38 reacties

 • PETER DE ROECK

  3 maanden geleden
  Hallo,Volgens mij is het meer schadelijk de winkels te openen (drukke winkelstraten zoals de Nieuwstraat in Brussel en de Meir in Antwerpen en mensen die de regels niet strikt volgen) dan bijvoorbeeld de familie Kerst te laten vieren met familie (bv. 4 tot 6 personen méér dan het gezin) en met twee koppels oudejaarsavond te vieren. En dan wat omtrent alleenstaande moerders (zoals de mijne) ... 
 • Stefaan De Vos

  3 maanden geleden
  De Croo is bezig met het redden van zijn hachje en wil geen risico's nemen. Hij wil vermijden dingen te zeggen voor de camera die hem nog tien jaar of langer blijven achtervolgen. Het ontbreekt hem volledig aan daadkracht.
 • Kristof Degros

  3 maanden geleden
  Versoepelen zit er niet in. Maar de logica is ver te zoeken, er zijn blijkbaar zeer veel essentiële personeelsleden als ik het zo bekijk. Een bureaujob kan perfect telewerken. Maar blijkbaar is dit niet het geval. Er zijn al zeer veel mensen eindejaarsfeestjes aan het plannen. Daarnet nog 2 mand met een mondmasker onder de neus gezien in de winkel. Tsja zo gaan we bezig blijven
 • Jef Krols

  3 maanden geleden
  Heb nog een moeder en schoonvader van 87 jaar oud.Zou het leuk vinden mochten ze kerst samen met ons en hun klein kinderen te mogen vierennu het nog kan. Wie zegt dat ze er volgend jaar nog zijn corona of eenzaamheid.Denk dat er zo duizenden gevallen zijn. Vroeg of laat moeten we toch gaan.Pluk de dag.
 • anita lenaerts

  3 maanden geleden
  De Croo heeft meer dan gelijk. Laat alles nu dicht ipv weer te gaan versoepelen. Winkels open en op afspraak? Alles gaat weer vol lopen in de straten. Stop hiermee. Nu tanden bijten en maak het thuis gezellig. Wij moeten met Kerst iemand missen owv corona dus aub regering laat je niet onder druk zetten om te versoepelen of we zitten zo weer met golf nummer 3. We zijn het nu gewoon om thuis te zijn dus laat het zo. Winkels open of op slot? Ik blijf gewoon in men kot.
 1. Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatiecentrum

  Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatie­cen­trum

  In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Voor het eerst zullen ook de 65-plussers in de serviceflats ingeënt worden.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"