Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo: "Vooruitgang van voorbije weken niet op vier dagen verspelen”, winkels allicht wel opnieuw open

Een ruime versoepeling van de coronamaatregelen voor de feestdagen zit er niet in. Dat bevestigde premier Alexander De Croo vanmiddag nog eens in de Kamer. “Ik zou niet willen dat we de vooruitgang van de voorbije weken gaan verspelen op basis van vier dagen.” Voor de winkels en handelaars is er wel wat meer uitzicht op versoepelingen.

38 reacties

 • PETER DE ROECK

  2 maanden geleden
  Hallo,Volgens mij is het meer schadelijk de winkels te openen (drukke winkelstraten zoals de Nieuwstraat in Brussel en de Meir in Antwerpen en mensen die de regels niet strikt volgen) dan bijvoorbeeld de familie Kerst te laten vieren met familie (bv. 4 tot 6 personen méér dan het gezin) en met twee koppels oudejaarsavond te vieren. En dan wat omtrent alleenstaande moerders (zoals de mijne) ... 
 • Stefaan De Vos

  2 maanden geleden
  De Croo is bezig met het redden van zijn hachje en wil geen risico's nemen. Hij wil vermijden dingen te zeggen voor de camera die hem nog tien jaar of langer blijven achtervolgen. Het ontbreekt hem volledig aan daadkracht.
 • Kristof Degros

  2 maanden geleden
  Versoepelen zit er niet in. Maar de logica is ver te zoeken, er zijn blijkbaar zeer veel essentiële personeelsleden als ik het zo bekijk. Een bureaujob kan perfect telewerken. Maar blijkbaar is dit niet het geval. Er zijn al zeer veel mensen eindejaarsfeestjes aan het plannen. Daarnet nog 2 mand met een mondmasker onder de neus gezien in de winkel. Tsja zo gaan we bezig blijven
 • Jef Krols

  2 maanden geleden
  Heb nog een moeder en schoonvader van 87 jaar oud.Zou het leuk vinden mochten ze kerst samen met ons en hun klein kinderen te mogen vierennu het nog kan. Wie zegt dat ze er volgend jaar nog zijn corona of eenzaamheid.Denk dat er zo duizenden gevallen zijn. Vroeg of laat moeten we toch gaan.Pluk de dag.
 • anita lenaerts

  2 maanden geleden
  De Croo heeft meer dan gelijk. Laat alles nu dicht ipv weer te gaan versoepelen. Winkels open en op afspraak? Alles gaat weer vol lopen in de straten. Stop hiermee. Nu tanden bijten en maak het thuis gezellig. Wij moeten met Kerst iemand missen owv corona dus aub regering laat je niet onder druk zetten om te versoepelen of we zitten zo weer met golf nummer 3. We zijn het nu gewoon om thuis te zijn dus laat het zo. Winkels open of op slot? Ik blijf gewoon in men kot.
 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 2. HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?
  192

  HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?

  Steeds meer scholen rekenen af met een corona-uitbraak. En dat is duidelijk te zien aan de cijfers: het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Het gevolg? Tal van gesloten scholen én een toenemende druk. Want, als de cijfers zo stijgen, moeten de scholen dan niet opnieuw gesloten worden? Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"