Premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. © Photo News

De Croo verzekert dat er geen indexsprong komt

De federale regering zal de komende weken maatregelen nemen om de koopkracht van de burgers te beschermen en tegelijkertijd ook de bedrijven vrijwaren. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdagmiddag gezegd in de Kamer. Een indexsprong komt er niet, verzekerde hij.

68 reacties

 • Pieter Colen

  12 maanden geleden
  Geen indexsprong, LOL. De indexkorf nog eens een keertje aanpassen door duurdere elementen te vervangen door goedkopere zoals on der Elio. De energie-btw verlagen en voila, een zachte indexsprong is gecreëerd zonder dat de mensen het beseffen.
 • Michaël Nickmans

  12 maanden geleden
  Perfect samengevat Nico Herbots. Zo zit het systeem bewust in elkaar. De armsten zitten in een sociaal statuut met allerhande ondersteuning. De rijksten liggen er niet van wakker en hebben de grootste voordelen met allerhande maatregelen die hun niet interesseren. De werkende middenklasse is de grootste groep die ze in het vizier hebben en deze zullen het hele circus blijven onderhouden en opkuisen. Simpel toch !
 • Julien Nokke

  12 maanden geleden
  Geef mij bruto wat ik krijg en ik was al rijk.. en dan nog op einde van jaar zeggen ja maar je hebt niet genoeg betaald dus nog eens +2000euro belasting.. geef de mensen bruto wat ze horen te verdienen, en neem een bedrag gelijk voor iedereen om de politiekers te sponseren en ziekenkas.. zou al veel eerlijker zijn. Maar nu is het beter weinig te verdienen want je houd toch bijna evenveel over
 • Nico Herbots

  12 maanden geleden
  Vervang de index aub door een systeem waarbij niet vooral de rijksten, maar wel de armsten winnen. @An Vanden Bossche: bij indexering komt er bij de laagste lonen het minste bij. Stel, de kosten stijgen voor iedereen met 180 euro per maand. De hoge lonen hebben dankzij de index omtrent 150 euro per maand extra en verliezen 30 euro aan koopkracht, de laagste lonen krijgen 35 euro extra en verliezen 145 euro. Simplistisch voorgesteld, maar wel zoals het in de praktijk is. Geleuter over koopkracht?
 • jan boets

  12 maanden geleden
  Geef de mensen centen in plaats van 2 procent dat is voor iedereen gelijk of je nu 1000€ verdient of 6000.
 1. Luc Van der Kelen over het woke-incident in de Arenberg: “Eens je begint met het herschrijven van de geschiedenis, weet je niet waar het stopt”
  PREMIUM

  Luc Van der Kelen over het wo­ke-incident in de Arenberg: “Eens je begint met het herschrij­ven van de geschiede­nis, weet je niet waar het stopt”

  De Arenbergschouwburg domineerde deze week het Antwerpse nieuws omwille van vier portretten van witte mannen, weggezet met een zeker dedain als “niet-woke”, en sindsdien verdwenen uit de trappenhal van het theater. En wat domineerde in dezelfde periode het (inter)nationale nieuws? Stikstof, het dure leven, een aardbeving... U mag kiezen. Een heel verschil.
  Antwerpen
 2. Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboekje en woonlening?
  PREMIUM

  Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboek­je en woonlening?

  Een nieuwe, nóg duurdere maand breekt aan. De stijgende inflatie in ons land kent geen einde en bedraagt nu 8,31 procent, en dat zullen we voelen. Maar zijn er ondertussen ook producten die goedkoper worden? Krijgen we hierdoor nu meer rente op ons spaargeld? En wat met de immer zo lage rentevoeten voor een woonlening? Hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis licht toe.