Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © REUTERS

De Croo stelt versoepelingen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”

Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. Volgende vrijdag wordt een nieuw Overlegcomité georganiseerd. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn. We kiezen daarom voor een time-out van een week”, klonk het.

260 reacties

 • Philippe Thiers

  2 maanden geleden
  Dat iederen zich aan regels moet houden, daarmee ben ik akkoord, want teveel mensen lachen alles weg en vegen er hun lars aan. En die mensen zijn het probleem en de schuldigen in deze situatie. Maar als je samenkomt met 4 personen om de dag of avond door te brengen, waarbij de veiligheid onder elkaar wordt gerespecteerd, dit kan. Op restaurant gaan met tafeltjes bezet door 2 of 4 personen met veiligheid gerespecteerd, dit kan. Op café gaan met genoeg plaatsen buiten op hun terrassen, dit kan.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Hoezo geen versoepelingen. De miserie is herbegonnen met opening kappers en nu opent men ook alle andere contactberoepen. Honderdduizenden bijkomende knuffelcontacten per dag.
 • Guido Symons

  2 maanden geleden
  Als het stormt kan je niet opstijgen. Maar als het oorlog is moet je.
 • Johan Van Oevelen

  2 maanden geleden
  @camille: zoals dat de horeca de boosdoener en superverspreider was terwijl ze u al hoelang dicht zijn? is dezelfde redenerig in omgekeerde richting. nen , de kappers hebben daar niets mee te maken. Toen ze dicht waren stegen de cijfers ook. VOlg gewoon de regels en dan kan je nadien permanent van je vrijheid genieten.
 • Stewie Layhe

  2 maanden geleden
  Als het stormt kan je wel opstijgen maar enkel met een goede piloot en copiloot
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee