Alexander De Croo in VTM Nieuws
Volledig scherm
Alexander De Croo in VTM Nieuws © VTM Nieuws

De Croo: “Positieve trend aanhouden en vermijden dat we virus opnieuw importeren”

Nu ons land er relatief goed voorstaat wat het aantal nieuwe coronabesmettingen betreft, moet er streng worden opgetreden om te vermijden dat we het virus opnieuw importeren. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukt in VTM Nieuws.

35 reacties

 • Bob Boomer

  2 weken geleden
  De Croo: “Vermijden dat we virus opnieuw importeren” !? - Bij mijn weten is het virus nog altijd in België in tegenstelling tot wat de uitspraak van De Croo suggereert. Communicatie lijkt nog altijd een probleem.
 • Francois Jonckheere

  2 weken geleden
  Wat werd daar rond de pot gedraaid zeg. Ben benieuwd wie de toeristen die terugkeren gaan controleren in hun quarantaine ?
 • Lode vleminckx

  2 weken geleden
  Hij doet nog meer loze beloften als zijne poepa ooit deed.
 • marcel mampaey

  2 weken geleden
  geloofd hij nu zelf wat hij zegt .wie gaat dat allemaal controleren. de virologen zeggen al maanden niet reizen.het nu op het overlegcomité steken is gemakkelijk. nee jullie zijn politiek onbekwaam en durven geen echte beslissingen nemen. de virologen hadden de 2de en de 3de golf voorspeld maar jullie staken de kop in het zand. en wij zijn nu de dupe.
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  De Croo: “Positieve trend aanhouden en vermijden dat we virus opnieuw importeren”. Waarom werden onze grenzen dan niet van in het begin van de coronacrisis medisch bewaakt? Hoeveel reizigers zijn er sedert maart al niet besmet binnengekomen? De frank (euro) valt wat laat...
 1. Psycholoog Maarten Vansteenkiste: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie”

  Psycholoog Maarten Vansteen­kis­te: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie”

  Het is belangrijk om geen externe voordelen te koppelen aan de keuze om gevaccineerd te worden. Dat zegt UGent-psycholoog Maarten Vansteenkiste, die pleit voor een motiverende campagne. "Je laten vaccineren is een daad van solidariteit. Indien je daar externe voordelen tegenover plaatst, zoals een belastingvoordeel of een vaccinatiepaspoort, riskeer je het vrijwillig engagement te ondergraven.”
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug