Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzichtigheid aanhouden tijdens eerste weken van juli”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil snel stappen zetten richting meer vrijheid, maar "we moeten de nodige voorzichtigheid de komende weken en tijdens de eerste weken van juli aanhouden", zo waarschuwde hij donderdagmiddag in de Kamer. De reden is het relatief beperkte aandeel mensen met onderliggende aandoeningen die al een tweede vaccindosis heeft gekregen en dus volledig beschermd is.

12 reacties

 • jean donny

  2 maanden geleden
  Heb net mijn belastingsbrief gekregen, en merk al wie de foliekes van onze gulle regeringen zal mogen betalen en dat is de alleenstaande middenklasse. Heb meer dan mijn buik vol van hun geklungel graag snel nieuwe verkiezingen.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Veel te weinig mensen met 2 vaccins .Spelen met vuur
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Voorzichtig zijn betekent in België om zeker niet naar politici te luisteren, denken toch alleen maar aan hun eigen zak.
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Begin juli??, tomorrowland eind augustus al gecanceld en Pukkelpop 2 weken vroeger is ok. Belgische geklungel maar ja wat wil je met deze prutsregering. Slechtste regering sinds 100 jaar. Opstappen en beroepsverbod voor de volgende 20 jaar van deze klungelaars.
 • Maria Hermans

  2 maanden geleden
  Tot begin juli? Wakker worden Alexander! Nog duizenden patiënten met onderliggende aandoeningen zijn pas in augustus volledig gevaccineerd dankzij de vaccinatiestrategie van uw blunderregering! Welk groot licht heeft dat beslist?