Alexander De Croo op een Europese top gaf in oktober 2020 een exemplaar van zjin boek 'The Age of Women' cadeau aan bondskanselier Angela Merkel. De Duitse regeringsleider is aan haar laatste weken bezig.
Volledig scherm
Alexander De Croo op een Europese top gaf in oktober 2020 een exemplaar van zjin boek 'The Age of Women' cadeau aan bondskanselier Angela Merkel. De Duitse regeringsleider is aan haar laatste weken bezig. © AFP

De Croo nodigt Angela Merkel uit voor afscheidsconcert in Bozar

Ons land zwaait vertrekkend bondskanselier Angela Merkel uit met een uitgebreid afscheidsprogramma. Premier Alexander De Croo heeft haar voor volgende week vrijdag in Brussel uitgenodigd voor een officieel bezoek. Daarbij hoort een ontvangst bij koning Filip op het Kasteel van Laken en een speciaal concert dat wordt verzorgd door componist en dirigent Dirk Brossé.

8 reacties

 • Jan Desmet

  2 maanden geleden
  Dat wordt overuren draaien voor De Croo. Hopelijk is het eten lekker.
 • Caroline Bonte

  2 maanden geleden
  Zou je beter eki niet zorgen voor je eigen burgers of ben je al een plaatsje voor Europa aan het versieren,boeh
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Waarom moet dit? Betaald De Croo zit ook zelf, denk het niet. Merkel heeft niet veel anders gedaan dan pappen en nathouden.
 • Peter Van Endert

  2 maanden geleden
  Het zou beter andersom geweest zijn afscheid van de eerste minister De Croo voor de Belgische bevolking
 • Luc Peeters

  2 maanden geleden
  Daar is weinig eer mee te halen met wat ze ingang heeft gezet met haar wir schaffen das .Is iets voor het leven.Lukt het niet dan botst het maar.
 1. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

  Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

  De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.
 2. Risico op storm of wateroverlast en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Risico op storm of waterover­last en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Het blijft zondagnamiddag bewolkt. Er vallen veel buien over de westelijke landshelft, die kunnen bestaan uit smeltende sneeuw en wat korrelhagel, en die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd. Het KMI heeft ondertussen code geel aangekondigd voor neerslag aan de kust en in West-Vlaanderen. In het westen van het land kwamen verschillende straten al blank te staan.
 3. Vaccinoloog Pierre Van Damme beantwoordt vragen over de nieuwe omikronvariant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”
  Play

  Vaccino­loog Pierre Van Damme beant­woordt vragen over de nieuwe omikronva­ri­ant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”

  Enkele dagen geleden werd er een nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika. Maar hoe bezorgd moeten we precies zijn over die nieuwe omikronvariant? Zijn onze maatregelen voldoende om de strijd tegen de variant aan te gaan? En zijn er nog meer mensen besmet in België? Die vragen beantwoordt vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in HLN LIVE.