Premier Alexander De Croo in de plenaire Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo in de plenaire Kamer. © Photo News

De Croo na demarche socialisten: “Gaat over Deborah in de supermarkt, maar ook over Caroline met de schoenwinkel”

In de plenaire Kamer is donderdagmiddag stevig gedebatteerd over het mislukte loonoverleg en de demarche van de socialisten om dan ook de uitkering van dividenden aan banden te leggen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) hield de kerk in het midden: “Het gaat over Deborah in de supermarkt, maar ook over Caroline met de schoenwinkel, die zwarte sneeuw heeft gezien. We gaan iedereen nodig hebben.”

93 reacties

 • Roland Thollebeek

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat gepensioneerde ook een premie van 500 Euro gaan krijgen. Maar ja die tellen in deze maatschappij niet meer mee. Nog thans is voor hen sinds Corona het leven ook veel duurder geworden. Het is hoog tijd dat zoals Zaki zegt er een partij komt die de Rock & Roll generatie gaat verdedigen.
 • NICO LOUWYCK

  2 jaar geleden
  Meneer de croo,heeft Caroline ook gezegd hoeveel steunmaatregelen heeft gekregen, denk het niet, terwijl de gewone fabrieksarbeider steeds heeft moeten verder werken en de kans om besmet te worden heel groot was. en dan komen jullie af met een aalmoes.
 • Johny vanderlinden

  2 jaar geleden
  Was dat niet vandaag dat er in het parlement gesproken zou worden over die situatie in Antwerpen en over degene die betaald werden maar niet afkwamen, of moeten we dat vergeten?
 • Freddy De Vos

  2 jaar geleden
  Ik ben blij dat ik in dit soort van crisistijde nog een job heb. Het bedrijf waarvoor ik werk, maakt miljarden winst in deze tijde. Moet ik daarvoor meer verdienen? Neen, dat bedrijf heeft geluk en betaald mij al per uur. Wees eens blij dat je een job hebt! Als je weer wil moet je maar harder werken of een andere opleiding volgen!
 • Jean Donny

  2 jaar geleden
  Voor wanneer een gekrompen overheid die efficient werk verricht met minder overheidsbeslag ? Een eerlijk belastingsstelsel dat zorgt voor netto meer in loonzakje? Deze regering is een lachertje met 7 verliezers. Minder politiekers, meer democratie en een verstandig en eerlijk belastingsstelsel is wat we nodig hebben in dit land