Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

De Croo moet het onmogelijke verzoenen

Het Overlegcomité beslist vandaag onder welke voorwaarden we vanaf 8 mei een pint mogen pakken op een zonnig terras. Met 4 of met 6? En tot hoe laat mogen we daar blijven zitten? Eén ding is duidelijk: 20 uur zal het niet worden, dat vindt ook de politiek onredelijk vroeg.

52 reacties

 • Ignace Van Bost

  2 jaar geleden
  Oplossingen hier! Verpleegend personeel opwaarderen, zodat de jeugd meer voor dit beroep gaat kiezen. Geen af- maar opbouw voor de zorg. Andes zal het in de toekomst nog veel slechter worden.
 • Marc De Vos

  2 jaar geleden
  Snap niet dat De Croo zich in een moeilijk parket bevindt. Frank VDB had duidelijk gesteld dat op 8 mei de versoepelingen er maar zouden komen als aan 2 voorwaarden werd voldaan .We gaan tegen 8 mei niet onder de 500 patiënten zitten op intensieve .Wat is dan het probleem ?
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  Wie is er de baas in ons land? Decroo of de burgemeesters? Geen versoepelingen tot dat de cijfers zakken en zet nu Jambon, Bouchez en De Wever eens op hun plaats. Of is geld weeral belangrijker dan de gezondheid van de mensen. Tot dat de ziekenhuizen moeten kiezen wie wel en wie niet mag blijven leven.
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  2 jaar geleden
  Iedereen vecht met een onzichtbare vijand maar niemand weet wanneer die zich terug trekt,dus hou u aan de regeks en zwijg van versoepelen,de horeca kent daar ook goed zijn weg daarin,sluit gans de boel evenals de grenzen en blijf in uw kot,zo simpek is dat
 • geert Verschelde

  2 jaar geleden
  De Deelregeringen kijken naar de cijfers binnen de regio's. De Croo en Vandenbroucke kijken naar de nationale cijfers. De cijfers in landelijke gebieden zijn heel wat lager dan de cijfers in stedelijke gebieden en zeker veel lager dan de cijfers in Brussel en sommige Waalse steden. Veel van de inwoners van Brussel trekken zich niet veel aan van in massa samenkomen, en van vaccinatie. Daardoor blijft het virus, vooral daar, doorwoekeren. Waarom moeten regio's die wel onder controle zijn boeten.