Federale regering De Croo I
Volledig scherm
PREMIUM
Federale regering De Croo I © Photo News

De Croo is op zoek naar 2 miljard om ontspoorde begroting op orde te krijgen, maar waar gaat hij dat vinden?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is op zoek naar 2 miljard euro om de begrotingsput van meer dan 21 miljard te dempen. Waar hij dat wil vinden? Door tabak duurder te maken, de woonbonus voor tweede verblijven af te schaffen en fiscale fraude beter op te speuren. Maar dan zal hij alle zeven Vivaldi-partijen wel op één lijn moeten krijgen. Zo staan de begrotingsgesprekken ervoor.

90 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Ze weten al lang waar ze dat gaan halen, nu alleen nog de smoezen verzinnen om het verkocht te krijgen. Wat ik niet begrijp, hoe kan je 21 miljard in het rood gaan. Er is maar één verklaring, er is gewoon geen controle op wat de overheid (resem aan ministers) uitgeeft. Hoogtijd dat ministers niet meer alleen kunnen beslissen waar het geld naar toe gaat, m.a.w. de goedkeuring van de hele regering nodig hebben.
 • Guido dyck

  2 maanden geleden
  @ Marc vd Berghe: een mars op Brussel en in de Europese wijk met tractors en karren vol tomaten.Of een burgerlijke ongehoorzaamheid: wij betalen gedurende 3 maanden geen facturen die komen vd "vrienden van financieën" overal ten velde
 • birgit vanderest

  2 maanden geleden
  als ik de reacties hieronder lees is het duidelijk. Dat tekort is in jullie eigen portefeuille te vinden heren en dames politiekers. Bespaar op jullie postjes en allerlei bijpostjes die btw niet btw belastbaar zijn.
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  Bij mij moet hij niet komen zoeken. Het is op.
 • alain lammens

  2 maanden geleden
  Misschien eens de bedragen van reclame door bedrijven niet als aftrekpost in hun belastingen aanvaarden voor een paar jaar en je zal zien hoeveel de schatkist binnenrijft !