De Croo: “In eigen land maatregelen om kritische infrastructuur te beschermen”, NAVO zet 100 gevechtsvliegtuigen op scherp

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft bij aanvang van de plenaire vergadering van de Kamer hard uitgehaald naar Rusland. De aanval van de Russische president Vladimir Poetin op Oekraïne is een aanval op de vrijheid, zegt De Croo. “In eigen land nemen we intussen de nodige voorzorgsmaatregelen om onze kritische infrastructuur bijkomend te beschermen.”

48 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  "Vrede en veiligheid in Europa." Deze oorlog begint zoals altijd: met een invasie. Bijna 80j was er vrede in centraal Europa: een historische prestatie. Vrede is zoals elke preventie: ondankbaar, lastig en niemand die het opmerkt. In Mattheus 24 zegt Jezus het volgende: "Jullie zullen horen van oorlogen en berichten van oorlogen. Raak niet in paniek, want die dingen moeten gebeuren. Want het ene volk zal strijden tegen het andere." Intrigerend, toch?
 • Reginald Sanders

  1 jaar geleden
  nogmaals het volmondig bewijs van hoe jullie zogezegde echte vlamingen eigenlijk de grootste lafaards van deze wereld zijn, roepen en tieren en gaan lopen als het er op aankomt als echte egoisten.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Men is niet met legerdienst in deze moderne tijden, Jean Vermote. Oorlog voeren met kanonnenvlees is niet meer van deze tijd. Dat is nu specialistenwerk. Beter was natuurlijk om de oorlog af te schaffen. Er zijn altijd alleen maar verliezers.
 • Bert Vandamme

  1 jaar geleden
  Hij had zich beter niet gemoeid, maar neen altijd de interessanten uithangen, subiet deelt België ook in de klappen!
 • Jean Vermote

  1 jaar geleden
  Legerdienst snel weer invoeren.