De Croo houdt hoofd koel over loonoverleg: “Regering heeft al voor hetere vuren gestaan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) bevestigde vrijdagmiddag dat de loononderhandelingen op het bord van de federale regering komen te liggen, nu de sociale partners er niet uit geraken. Tot hoogspanning heeft dat voorlopig nog niet geleid, zei hij. “We zullen samen tot een akkoord komen, zoals we dat de voorbije zeven maanden nog al hebben gedaan”, klonk het na afloop van de ministerraad.

21 reacties

 • geert Verschelde

  2 jaar geleden
  De PS haalde 641.623 voorkeurstemmen, de CD&V haalde er 602.520 hetzij 39.103 minder dan de PS. De PS kreeg daarvoor in ruil 20 kamerzetels, de CD&V kreeg er 12 het zij 8 minder dan de PS. Hetzij per 8.888 stemmen dat de PS meer voorkeurstemmen had hebben ze 1 zetel bijgekregen. De macht in ons Federaal parlement, en bijgevolg in de regering, ligt hem in het aantal zetels. De Croo haalt met zij partij ook maar 12 zetels en zou dus beter een toontje lager zingen.
 • Peter Vyaene

  2 jaar geleden
  T heetste vuur zou zijn,dat ze aan jullie knagen,en alle surplussen afnemen die overbodig zijn. Zou ook al een besparing zijn. T is net of de werkendeklasse de oorzaak is van alle ellende.
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  De regering heeft al voor hetere vuren gestaan: nu nog de afschaffing van de 'tijdelijke' crisisbelasting uit 1993 op de pensioenen met een mooie naam: de 'solidariteitsbelasting'. Wie gelooft de sossen en de liberalen nog?
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Schaf die 2 % asociale solidariteitsbelasting af op pensioenen die Dehaene in 1993 in-voerde met argument de begroting in evenwicht te brengen,al 28 jaar wordt dit "gepikt", betaal de pensioenen waar is voor afgedragen en begin dan met loonsopslag.Overigens al 6 x indexsprongen sinds 1993,geweldig hoe de pensioenen al die jaren geblokkeerd zijn geworden en niet aangepast aan de levensduurte,vertaald in cijfers,60 a 100€ minder pensioen per maand over die 28 jaar bekeken.Stop deze discriminatie
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  “Regering heeft al voor hetere vuren gestaan”. Welke regering? We hebben geen verkozen regering, dus geen democratische regering, dus geen regering. Nog drie jaar linkse dictatuur vooraleer Vlaanderen het juk afwerpt. De wraak zal zoet zijn. Pek en veren staan al klaar, de sleutels van de kerkers zijn al opgepoetst.