Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo: "Haouach nam ontslag zonder kennis van nota Staatsveiligheid”, N-VA: “Bijzonder handig dat u zich niet hebt laten informeren”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) zeggen dat Ihsane Haouach donderdag zelf haar ontslag heeft ingediend als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Dat gebeurde voor zij op de hoogte was gesteld dat er een nota van de Staatsveiligheid over haar bestond, aldus Schlitz. De Croo en Schlitz werden vanmorgen naar de Kamer gevorderd om meer uitleg te geven over het ontslag. Volgens N-VA had de premier al eerder op de hoogte kunnen zijn van de nota.

 1. Rapport Staatsveiligheid: regeringscommissaris Ihsane Haouach is geen lid van Moslimbroederschap
  PREMIUM

  Rapport Staatsvei­lig­heid: regerings­com­mis­sa­ris Ihsane Haouach is geen lid van Moslimbroe­der­schap

  Het rapport van de Staatsveiligheid schept duidelijkheid: Ihsane Haouach is geen lid van de Moslimbroederschap. Toch lijkt een link met de controversiële politiek-islamitische organisatie niet helemaal uit te sluiten. De heisa rond de inmiddels vertrokken regeringscommissaris zal deze week ongetwijfeld voer zijn voor heel wat vragen in het Parlement. Waaronder: waarom besloot de Staatsveiligheid überhaupt om Haouach onder de loep te leggen?
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  11

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.