Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo: "Haouach nam ontslag zonder kennis van nota Staatsveiligheid”, N-VA: “Bijzonder handig dat u zich niet hebt laten informeren”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) zeggen dat Ihsane Haouach donderdag zelf haar ontslag heeft ingediend als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Dat gebeurde voor zij op de hoogte was gesteld dat er een nota van de Staatsveiligheid over haar bestond, aldus Schlitz. De Croo en Schlitz werden vanmorgen naar de Kamer gevorderd om meer uitleg te geven over het ontslag. Volgens N-VA had de premier al eerder op de hoogte kunnen zijn van de nota.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.