Premier Alexander De Croo in de Kamer, waar hij samen met minister Annelies Verlinden werd ondervraagd over de cyberaanval bij de FOD Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo in de Kamer, waar hij samen met minister Annelies Verlinden werd ondervraagd over de cyberaanval bij de FOD Binnenlandse Zaken. © Photonews, Thinkstock

De Croo: “Hackers FOD Binnenlandse Zaken hadden geen toegang tot persoons- of geclassificeerde gegevens”

De hackers die de voorbije twee jaar toegang hadden tot het netwerk van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, hadden geen toegang tot persoons- of geclassificeerde gegevens. Dat heeft het parket bevestigd, zegt premier Alexander De Croo.

12 reacties

 • Sam Bedfort

  2 jaar geleden
  En indien wel, zouden we het tegendeel beweren. Wie gelooft dit nu? Ze merken niet dat ze twee jaar gehackt zijn. Ongeloofwaardiger met het uur, deze regering.
 • Jean Donny

  2 jaar geleden
  Is dit geloofwaardig ze hacken ons enkel voor de lol dan?
 • Raphaël Defour

  2 jaar geleden
  En wij moeten dat geloven? Zij weten zelfs niet hoe en wie de hackers zijn en wat zij hebben uitgespookt. Hoe kan men dan met zekerheid beweren dat zij niet alle bestanden zijn door gefietst. Maak dat een klein kind wijs, maar niet de volwassen burger.
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  wWe geloven die fabeltjes niet meer anders zouden die lieden niet hacken als ze geen data of gegevens kunnen gebruiken .wat is anders de reden van de Hack .
 • San Pauwels

  2 jaar geleden
  Onze overheid is zo lek als een zeef: de data liggen voor het rapen. Misschien is het beter om vingerafdrukken niet meer af te staan (identiteitskaart)...Stel dat ze misbruikt worden bij een of ander misdrijf. De kans is groot dat een onschuldige in de cel belandt. In de VS hebben hackers het drinkwater proberen te vergiftigen. Hamvraag: zou dit ook bij ons lukken? De digitalisering (beveiliging) kost de belastingbetaler handenvol geld. Een ander vb: de banken (stijgende kosten, weinig service).