Premier Alexander De Croo
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo © BELGA

De Croo gelooft dat grote indoorevenementen vanaf het najaar mogelijk zijn: “We moeten ervoor gaan”

Omdat de vaccinatiebereidheid bijzonder hoog is in België, is premier Alexander De Croo (Open Vld) optimistisch over grotere evenementen de (nabije) toekomst. “Als iedereen gemotiveerd is om gevaccineerd te zijn, dan moeten indoorevenementen lukken in de tweede helft van het jaar”, zei hij bij de VRT-radiozender Studio Brussel.

  1. Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”
    PREMIUM

    Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”

    Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.