Premier Alexander De Croo woensdag in de commissie Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo woensdag in de commissie Binnenlandse Zaken. © BELGA

De Croo: “Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen”

De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.

44 reacties

 • henk delanote

  3 weken geleden
  Het einde is in zicht!,en het zal voorlang zijn ...
 • Geert Landsman

  3 weken geleden
  Wanneer zetten ze nu eens camera's op die commissies zoals in andere landen. We horen niks wat die werkelijk doen of bespreken.
 • Johan Janssen

  3 weken geleden
  Hou woord zou ik zeggen...dag terrasjes.
 • Marleen Bornauw

  3 weken geleden
  Duidelijke communicatie en nu nog volhouden. Enkel een zeer grote daling hospitalisaties en vooral mensen op intensieve kunnen een basis zijn voor versoepelingen. Het leven aangenamer maken is ok maar niet ten koste van veel leed en doden. Een naaste verliezen is niet "aangenaam", dit kan met geen geld vergod worden.
 • Jan Van Looveren

  3 weken geleden
  Kan deze regering ook niet in lockdown gaan, goed ondernomen acties komen er toch niet. Ze wachten altijd veel te lang om iets te beslissen, maar ja, in 't begin was het ook zo. "Laat ons voorzichtig zijn" natuurlijk moesten ze voorzichtig zijn er waren gewoon geen vacciens om iets te beginnen.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije